Koronavirüs salgının psikolojik etkilerine karşı Bornova Belediyesi’nde görev yapan iki psikolog, her gün mesai saatleri içinde vatandaşlara destek veriyor. Özellikle aile içi şiddetin baş gösterdiği bu zor günlerde, görüşmelerin çoğunluğu telefonla yapılıyor. Çamdibi Kadın Danışma Merkezi ve Doğanlar Kültür Merkezi’nde görevli psikologlar, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yüz yüze görüşme de gerçekleştiriyor.

Vatandaşlara yaşanan kaygı ve panik atak nöbetlerinde rahatlama ve gevşeme egzersizleri de tavsiye edilirken, aile içi problemlerin giderilmesinde de yardımcı olunuyor. Kadın Danışma Merkezi psikologları korona süresince 200’e yakın vatandaşa destek oldu.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ‘’Tüm ekiplerimizle seferberlik halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fiziksel sağlığımıza yönelik aldığımız önlemlere ek olarak Psikolojik Destek Hattı ile de vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Amacımız evde kaldığımız bu zorlu süreçte insanlarımızın kaygı, endişe ve korkularını gidermek.’’ diye konuştu.

İhtiyaç duyan vatandaşlar, Bornova Belediyesi’nin uzman psikologlarıyla 0 505 312 94 47 ve 0 530 155 57 numaralı telefonlar aracılığı ile iletişime geçebiliyor.

Editör: Haber Merkezi