Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen iftar yemekleri bu sene de Ramazan ayı boyunca devam edecek. Gezici iftar sofrası her gün farklı bir mahallede olurken, Meriç ve Çamkule mahallelerinde de bir ay boyunca sabit iftar sofrası kurulacak. Günde toplam 1.500 vatandaş iftarını Bornova Belediyesi’nin kurduğu Dostluk sofrasında açacak. 
İzmirli hayırsever kurum, kuruluş ve kişilerin bağışlarıyla organize edilen iftar yemeklerinin ardından düzenlenecek olan Geleneksel Ramazan Eğlencesi hem büyüklere hem küçüklere keyif ve nostalji dolu saatler yaşatacak. Karagöz ve Hacivat, meddah ve sihirbaz gösterileri ile sürpriz birçok etkinlik vatandaşlara eğlenceli bir gece yaşatacak. Kanun ve ney dinletisinin de olacağı etkinliklerde ikram edilecek şerbetler de ramazana renk katacak. Ayrıca Bornova Belediyesi’nin ikram aracı da iftardan sonra çeşitli noktalarda limonata, çay, kahve ve su servisi yapacak.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ramazan’ın paylaşmak olduğunu ve düzenledikleri iftar yemekleriyle binlerce Bornovalı ile gönül sofralarında buluştuklarını söyleyerek, vatandaşları iftar yerlerine davet etti. 

Editör: Haber Merkezi