Bornova Belediyesi’nin engelli çocukların yaşamın içinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla engelli çocuklar için düzenlediği buz pateni etkinliklerinde, sertifika heyecanı yaşandı. Mart ayı başından itibaren her Perşembe günü Bornova Belediyesi ekiplerince evlerinden alınan engelli çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’na getirildi. Etkinlik boyunca Bornova’da yaşayan 50’den fazla engelli çocuk, eğitmenler gözetiminde buz pateni yapmayı öğrenerek keyifli saatler geçirdi.

ÖZEL ÇOCUKLARIN SERTİFİKA HEYECANI

Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen buz pateni etkinliklerine katılan engelli çocuklar, sertifikalarını almanın heyecanını yaşadı. Sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan alan çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı.

Başkan Atila, hiç bir ayrım yapmadan toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ve özellikle engelli çocukları ve gençleri hayatın içinde daha fazla görmek istediklerini ifade etti. Atila “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için hayattaki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız. Büyükşehir Belediyemizin sağladığı imkânlarla özel çocuklarımıza hem eğitim veriyor hem de hep birlikte güzellikleri paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve ekibine sağladıkları imkânlar nedeniyle teşekkür ediyoruz. +1 Down Cafe ve Çamdibi Engelsiz Yaşam Merkezimizde bir araya geldiğimiz ve uzun zamadır sürdürdüğümüz buz pateni kurslarına katılan özel çocuklarımıza sertifikalarını verdik. Böylesine güzel bir etkinliğe imza atmış olmaktan ve bu vesileyle çocuklarımızın yüzünde gülümseme görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İstedikten sonra hepimiz hayatımızdaki bütün engelleri kaldırabiliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi