Bornova Belediyesi, Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle 11 Mayıs’tan itibaren açılacak olan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarını dezenfekte etmeye başladı. İlçe genelinde bulunan 740 salonu açılış öncesinde dezenfekte edileceğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalının rahatı ve huzuru için çalışıyoruz. Yaklaşık iki aydır kapalı olan işletmeler açılmadan önce ilk dezenfeksiyonu yapıyoruz. Ayrıca, esnafımıza destek olmak ve salgında ikinci bir dalgayı engellemek amacıyla maske, siperlik ve dezenfektan da dağıtmayı planlıyoruz. Her zorlukta Bornovalının yanındayız” dedi.

Esnafımızın yanındayız

Koronavirüs salgını sürecinde mağduriyet yaşayan esnaf grubunun başında berberler, kuaförler ve güzellik salonu sahiplerinin geldiğine dikkat çeken Başkan İduğ, “Bu işletmeler iki aya yaklaşan sürede büyük ekonomik kayıp yaşadı. Şimdi hızlı bir talep olacaktır. Bu nedenle ikinci bir dalganın yaşanmaması, bugüne kadar alınan tedbirlerin karşılığının olmasını çok önemsiyoruz. Umuyoruz kısa zamanda vaka sayılarının daha da düşecek ve normalleşme sürecinin artacak; buna bağlı olarak kahveler, lokantalar gibi diğer hizmet alanlarının da ticaret yaşamına dönecektir. Biz Bornova Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımıza ve esnafımıza destek olmaya devam edeceğiz. Açılış heyecanı yaşayan tüm işletmelere sağlıklı ve bol kazançlı işler diliyorum” diye konuştu.

İlçe genelinde hastane ve aile sağlığı merkezi gibi sağlık kuruluşlarının yanı sıra taksi ve dolmuş gibi vatandaşın ortak kullandığı alanları da dezenfekte eden Bornova Belediyesi’nin uzman ekipleri, esnaftan gelen talepler doğrultusunda ilçedeki berber, kuaför ve güzellik salonlarında temizlik ve ilaçlama yapıyor.

Editör: Haber Merkezi