Yerel yönetim ve üniversite işbirliklerine en güzel örnekleri veren Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi yeni bir birlikteliğe daha imza attı. Tarımsal kalkınma amacıyla başlatılan yeni işbirliği sayesinde Arıcılık Eğitimleri ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi Eğitimi verilecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cüneyt Hoşcoskun arasında gerçekleşen protokol töreni Meclis Salonu’nda yapıldı.

Bornova Belediyesi yaptığı işbirlikleri ve gerçekleştirdiği projelerle tarımsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Tarım üreticilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vererek daha fazla olanak sağlamak için Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasında yeni bir İşbirliği protokolü imzalandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşcoşkun arasında gerçekleşen protokol töreni Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Protokol kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Ocak ayından bu yana yürütülen Arıcılık Eğitimlerinin yanında Eczacılık Fakültesi ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi eğitimleri verilecek.

Tarıma ve yerinde kalkınmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “2014 yılında 12 köyümüz bize bağlandı. Biz de onlar için Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüzü ve Tarım Kooperatifini kurduk. Onlarında desteğiyle başarılı işlere imza atıyoruz. Geçen sene Ege Üniversitesi ile yaptığımız tarımsal kalkınma protokolü sayesinde de verdiğimiz eğitimler çok başarılı geçti” dedi. Ege Üniversitesi ile bir çok konuda işbirliği yaptıklarına da dikkat çeken Başkan Olgun Atila, “Bizim her projemizin mutfağında Ege Üniversitesi var.  Akademisyenlerimizde aldığımız  aktif eğitim sayesinde kentteki konularla ilgili bizde bilgi sahibi aydınlanıyoruz ” diye konuştu.

İmzalanan protokolün büyük önem taşıdığını anlatan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Arıcılık konusunda olduğu gibi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda da vatandaşlarımıza eğitim verlmesi sektör işbirliğinin, üniversite ve yerel yönetim arasındaki dostluğun en güzel örneklerinden biri. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Protokol törenine katılan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zoo Teknik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. BanuYücel, geçen sene başlanan eğitimlere yoğun talep olduğu için bu senede devam edeceğini söyledi. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsniye Kayalar ise Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda lisans ve lisans üstü eğitim verdiklerini ifade ederek, “Bu bilgileri sadece akademik alanda değil halkımızla da paylaşmak her zaman isteğimizdi. Bu anlamda yaptığımız işbirliği bizim için çok değerli” diye konuştu.

İLK EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Bornova Belediyesi tarafından Ocak 2016’dan bu yana verilen arıcılık eğitimlerinde çoğunluğu kırsal kesimlerden olmak üzere 80 kursiyere 20 hafta kurs verildi. Ayrıca bu işi yapmak isteyen vatandaşlara arılı kovan ve malzeme dağıtımı yapan Bornova Belediyesi Kayadibi Mahallesi’nde 22 .5 dönüm arazide kovanların konulabileceği modern bir tesis yaptı.

Editör: Haber Merkezi