Bornova Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapıldı. Bornova Belediyesi ve Bornova Ziraat Odası arasında imzalanan işbirliği protokolünün oybirliği ile kabul edildiği toplantıda Başkan İduğ’a bir de plaket verildi. Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici’nin çiftçiler adına takdim ettiği plaket için teşekkür eden Başkan İduğ, “Tarımsal üretimi ve hayvancılığı desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz projelerle Bornova’yı üretimde bir marka kent haline getiriyoruz. Üreticilerimiz artık kolaylıkla ihtiyaç duydukları makinelere erişebilecekler. Verimlilik ve karların artması için üreticilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KARBON SALINIMIYLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM 

Toplantıda karbon salınımını azaltmayı hedefleyen yenilikçi uygulamalar ve yaklaşımları içeren “Socialivery” adlı proje de gündeme geldi. Avrupa Birliği’nin UFUK Avrupa Programı kapsamında duyurduğu “Yolcular ve Mallar için Güvenli, Esnek Ulaşım ve Akıllı Mobilite Hibe Programı” adlı hibe çağrısına başvurmak üzere İspanyol Araştırma Kuruluşu CIMNE-CERCA koordinatörlüğünde geliştirilen proje teklifine ortak olunması oybirliği ile onaylandı. Bornova Belediyesi’nin ortak pilot bölge, Lojika adlı teknoloji kuruluşunun ortak olarak katkı sunacağı proje kapsamında vatandaşların kentin lojistik sorunlarının çözümüne aktif katılımını sağlayan bir sistem geliştirilmesi öngörülüyor. 

Bornova’nın her geçen büyüyen bir kent olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, büyümeyle birlikte gelen sorunların çözümü için yenilikçi yollar aradıklarını söyledi. Trafik sorunun çözümü için kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan İduğ, “Ekolojik dengeyi gözeten projelere öncelik tanıyoruz. Ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle daha temiz bir Bornova için karbon salınımını azaltmaya yönelik projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

ÇAKIROĞLU ADI BORNOVA’DA YAŞAYACAK

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Bornova’da yaşatılacak. AKP grubunun önerisiyle gündeme gelen, CHP ve İYİ Parti grubunun da desteğiyle oybirliğiyle alınan kararla, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavgada bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Çakıroğlu’nun adı 71’inci ve 75’inci sokakların kesişiminde bulunan parka verilecek. Karar toplantıyı takip eden Bornovalılardan uzun süre alkış aldı. 

HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK KENTİ BORNOVA

Diğer yanda Naldöken Kültür Merkezi ve Pınarbaşı Kültür Merkezlerinin imar planında değişikliğe gidilerek sosyal tesis ifadesinin yanına “ibadethane” (Cemevi) eklendi. Böylece yıllardır aynı zamanda Cemevi olarak da kullanılan kültür merkezleri resmi olarak ibadethane statüsü kazanmış oldu. 
Kararın barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ettiğini söyleyen Başkan İduğ, “Kültür merkezlerimiz aynı zamanda Cemevi olarak faaliyet gösteriyordu. Bu karar ile Bornova’mızın hoşgörüye ve toplumsal uzlaşıya dayalı kent kültürünü güçlendiriyoruz” diye konuştu. Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, başta Başkan İduğ olmak üzere kararda emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞKAN İDUĞ’DAN TEŞEKKÜR

Başkan İduğ yılın son meclis toplantısında teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ı anarak başlayan Başkan İduğ, Bornova Belediye Meclisi’nin Nisan 2019’dan bu yana gerçekleştirilen toplantılarında çok sayıda kararın oybirliği ile alındığını hatırlatarak meclis üyelerine teşekkür etti. Başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen Başkan İduğ, “2022’ye borçsuz giriyoruz. Döviz kurlarındaki dalgalanmalarla birlikte üzerimize yeni yükler bindi. Ama Bornova için uyum içinde çalışmaya devam ederek elbirliği ile bütün zorlukların altından kalkacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi