Bornova Belediyesi, zeytin fidanı, arı ve kovan dağıtımı gibi tarımsal desteklerini sürdürürken İzmirli çiftiçilerin ürünlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi ve Ödemiş Göreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında Patates Alım Protokolü imzalandı. Göreli’de yetiştirilen tonlarca patates Bornova Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden olan Dost Market Şubeleri’nde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar imza töreninde yaptığı açıklamada sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklediklerini ifade etti. Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak da patates üreticisinin zor durumda olduğunu vurgulayarak ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtmak üzere patates alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Gerçek de patatesin değersizleştiği günlerde ürünlerine sahip çıkan Bornova Belediyesi ile Türk Kızılayı Bornova Şubesi’ne teşekkür etti. Mustafa Gerçek, patatesin tarlada kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bu prtokol sayesinde üreticinin rahat bir nefes aldığı söyledi. Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi ve Göreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol çevçevesinde satın alınan patatesler, örnek sosyal sorumluluk projelerinden olan Dost Market raflarında yerini aldı. İhtiyaç sahipleri, mutfağın vazgeçilmezlerinden olan patatesi ücretsiz olarak Dost Market’ten temin ediyor. Göreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokolle Bornova Belediyesi tarafından alınan patateslerin bir kısmı da belediye işçilerine dağıtıldı. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Yerelde kalkınma hedefleri doğrultusunda İzmirli üreticilerden alınan ürünleri hem Dost Market vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz hem de çalışma arkadaşlarımıza küçük de olsa bir katkı sağlıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi