Bornova Belediyesi’nce ilki düzenlenen Engelli Çalıştayı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda başladı. Çalıştayın ilk oturumu, Türkiye Spina Bifida Derneği 2.  Başkanı Av. Nurdan Anlı başkanlığında “Engelli Hakları” başlığıyla yapıldı.

İzmir Barosu Engelli Hakları Komisyonu üyeleri; Av. Seyide Uludağ, Av. Hatice Betül Harmanşah ile Av. Tekin Özkan’ın konuşmacı olduğu oturumda “Engelli Hakları ve Yasal Süreçler” konusunda bir sunum yapan Av. Nurdan Anlı, engelli bireyleri acizleştirme ya da kahramanlaştırmanın doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi. “Engellilerin tek ihtiyacı olan şey sevgi” değil diyen Anlı, onların için asıl yapılması gerekenin herkesle aynı hakların tanınması olduğunu vurguladı. Türkiye’nin imza attığı Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ni anlatan Av. Nurdan Anlı, “Engelinizden dolayı herkesin yararlandığı bir haktan yararlanamıyorsanız bu bir ayırımcılıktır” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Öğüt, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Uz. Ody. Gülce Kirazlı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Yrd. Dç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe’nin konuşmacı olduğu günün ikinci oturumu ise down sendromlu çocukların iletişim becerilerinin nasıl geliştirilebileceği anlatıldı.

Üç gün sürecek Çalıştay kapsamında 12 Mayıs Perşembe günü saat 09.30’da Sanat ve Spor, 11.00’da Beslenme ve Hijyen başlığıyla iki oturum gerçekleştirilecek. İki oturum arasında Down Sendromlu çocukların halk oyunları gösterisi etkinliği olacak. 13 Mayıs Cuma ise saat 09.00’da Down Sendromu Tanılı Bebeklerde Erken Fizik Tedavinin Önemi anlatılacak. Çalıştay, saat 11.00’daki Aile ile İşbirliğinin Önemi, Okul Hayatına Hazırlık başlıklı oturumla son bulacak.

Editör: Haber Merkezi