Yakınlarını kaybedenlerin taziyelerini rahat bir ortamda kabul etmesi için de masa-sandalye ile gerekli görülen zamanlarda taziye çadırı da kuruluyor. Ayrıca vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Yeşilçam Mahallesi’nde taziye evi kurma çalışması da sürüyor.

Bornova Belediyesi, sadece iyi günde de kötü günde de vatandaşın yanında yer alıyor. Bornovalıları acılı günlerinde yalnız bırakmayan Bornova Belediyesi, yakınlarını kaybedenlerin evlerine pide ikramı yapıyor. Mezarlığa gidecek vatandaşlar için servis otobüsü yollarken, cenaze namazı için camiye gelen vatandaşlara da ikram aracı ile içecek ve kurabiye servisi yapıyor. Acılı ailelerin taziyelerini rahat bir ortamda kabul etmesi için evlerinin önüne taziye çadırı kurarken, masa ve sandalye de yollanıyor.

TAZİYE EVLERİ YAPILIYOR

Ortak Akıl ilkesi ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda taziye evleri de yapıyor. Çalışmalar doğrultusunda ilçe genelinde 10 farklı mahalleye yapılması planlanan taziye evlerinden ilki olan Yeşilçam Mahallesi Taziye Evi tamamlanma aşamasına gelirken, Altındağ için de hazırlıklara başlandı. Yakın zamanda hizmete açılacak olan Yeşilçam Mahellesi Taziye Evi 100 metrekarelik alana sahip. İçerisinde mutfak ve tuvalet de bulunacak olan mekan, acılı günlerinde taziyeleri kabul edecek aileler için büyük kolaylık sağlayacak.

VATANDAŞIN İSTEĞİ

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde taziye evi talebinin yoğun olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Acılı günlerinde yapılan taziye ziyaretleri bizim geleneklerimizde var. Nüfus yoğunluğunu ve konut yapılarını düşününce bu tip buluşmalarda zorluklar yaşanıyor. Bu evlerde bunun için çok önemli. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projelere devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi