İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’na Bornova Belediyesi bu yıl da damga vurdu. İlçe belediyeleri arasında geçen yıl 6 tondan fazla atık pil toplayarak birinci olan Bornova Belediyesi bu yıl da 7 tonun üzerine çıkarak birinciliği bırakmadı.

Bornova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 20. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda kendi rekorunu kırarak ilçe belediyeler arasında tekrar birinci oldu. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kampanyada geçen yıl 6 bin 410 kilogram atık pil toplayarak birinci olan ve  rekora imza atan Bornova Belediyesi, bu yıl da  7 ton 62 kilo pil topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya verdi.

Kampanya kapsamında Bornova’da 7 tonun üzerinde atık pil topladıklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Çocuklarımıza güzel, temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Çok şanslı bir kentte yaşıyoruz. Tabii bu yeterli değil çevre konusunda daha çok çalışmalıyız. Seneye yaptığımız çalışmalarla daha üst noktalara geleceğimize inanıyorum. Kampanyaya katılan ve emek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Düzenlenen kampanyayla bu yıl geçen senenin rekorunu kırdıklarını ifade eden Sırrı Aydoğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene 40 ton atık pil topladık. Özellikle bir Bornovalı olarak aldıkları birincilikten gurur duydum” dedi. Çevre konusunun önemine de dikkat çeken Aydoğan, “Bugün İzmir, tüm Türkiye’de bulunan arıtmaların yüzde ellisine sahip. Ayrıca kaç yıldır uğraştığımız çöp bertaraf tesisininde sonuna yaklaştık” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi