Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri hafta sonu mesaisinde; stratejik plandaki hizmet hedefleri, gelir ve gider durumunu değerlendirdi. Yıllık stratejik hedeflere ulaşma, performans ve tahmini bütçelerin gerçekleşme oranları ele alındı. Toplantıya Başkan Olgun Atila’nın yanısıra 5 başkan yardımcısı ve 34 birim müdürü katıldı.Yılın ilk beş ayında Bornova Belediyesi’nde yıllık stratejik hizmet hedeflerinin yüzde 81’i gerçekleşti. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yüzde 134 gerçekleşme ile rekor kırdı.

YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTME HEDEFİMİZE ULAŞIYORUZ

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tüm bürokratlara ve çalışanlara bugüne kadar yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Amaçlarının Bornova’da yaşayan herkesin yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu vurgulayan Başkan Atila, “Elde ettiğimiz rakamlar bu hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Hizmet performans hedefimizin yüzde 81’ini beş ayda yakaladık" dedi.

TASARRUFLA EDİNİLEN KAYNAK HİZMETE DÖNÜŞTÜ

Dünyanın ve ülkemizin zor ekonomik koşulları içinde gelirlerideki artışın sevindirici olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu: “Geçen yıla gore bu yıl başta asgari ücretteki artış ve enflasyon gibi nedenlerle pekçok gider kalemimizde bizim elimizde olmayan artışlar oldu. Ama biz buna rağmen yaptığımız tasarrufla giderlerimizi azaltmayı başardık. Giderlerimizi azaltırken yaptığımız çalışmalarla gelirlerimizi de arttırdık ve arttırmaya devam ediyoruz. Geçen yıla göre gelirlerimizde yüzde 20 oranında artış oldu. Tasarrufla sağladığımız gider azalması ve gelirlerimizdeki artışla oluşan kaynağı vatandaşlarımıza hizmete dönüştürdük. Aynı kararlılık ve istekle yurttaşlarımıza hizmete etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi