Bornova Belediyesi’nin  16 Mayıs 2016 tarhinde son bulacak olan “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda okullarda eğitim seminerleri düzenleyen uzmanlar, çocuklara çevre bilincini aşılıyor. Okullarda düzenlenen eğitimlerle atık yağların zararları ve geri dönüşümü konusunda bilgi veriyor.

Seminerlerde, öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek için başlatılan ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası hakkında da bilgi verildi. Atık yağların doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüştürelebileceği anlatıldı.

Ödüllü kampanya

Bornova Belediyesinin her yıl okullar arasında düzenlediği Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’nın ödülleri ise Dünya Çevre Haftası’nda sahiplerini bulacak. En fazla miktarda bitkisel atık yağı toplayarak birinci olan İlkokul ve ortaokula birer adet projeksiyon cihazı ödülü verilecek. İkinci olan okula bir adet yazıcı, üçüncü olan okula ise bir adet fotoğraf makinesi hadiye edilecek. Kampanyaya katılan okullar bitkisel atık yağları toplayıp hediyeler kazanırken, yağların çevreye zarar vermeden lisanslı firmalarca geri dönüştürülmesi sayesinde çevrenin korunmasına da katkı sağlamış olacak.

Editör: Haber Merkezi