Bornova Belediye Meclisi 2017 yılı kesin hesabını onayladı. 2017 yılı gelir kesin hesabı yüzde 87 oranındaki gerçekleşme ile 247 milyon 25 bin lira oldu.  Geçen yıl bu bütçe ile Bornova’da önemli yatırımlara imza atıldı. 

Son bir yıl içinde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ile Pınarbaşı Kültür Merkezi’ni hizmete açıp Doğanlar Kültür Merkezi’ni de tamamlama aşamasına getiren Bornova Belediyesi,  ihtiyaç sahiplerine ücretsiz market alışverişi yapma imkanı sunan Dost Market’in sayısını dörde çıkarırken, dezavantajlı kesimlere özel kafeteryalarıyla desteğe ihtiyaç duyanlara omuz verdi. Atatürk Mahallesi ve İnönü Mahallesi pazaryerlerinin temeli atıldı, kaba inşaatları hızla yükselmeye başladı.

BORNOVA STADININ SEYİRCİ KAPASİTESİ ARTIRILDI

Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova, Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptığı Bornova Stadı ile birlikte yıllar sonra profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Geçen yıl Bornova Stadı’nın kale arkası ek tribünleri de devreye girerek seyirci kapasitesi 10 bini buldu. Bornova Belediyesi, amatör takımlar için sahalar yapıp mevcutları yeniledi .2 bin 500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi salon sporlarının yeni adresi oldu.

Down Kafe, Diyet Kafe, Çınar Kafe, Engelsiz Kafe sosyal belediyeciliğin Türkiye’ye örnek hizmetleri arasına girdi. Dost Kart’la üniversite öğrencileri tasarruf ederken, esnafın kazancı arttı. Ulaşım projeleri hem Bornova’nın hem de İzmir’in trafik yoğunluğunun azalmasında etkili oldu. 

Bornova Belediyesi, Hayal Bornova, Karaçam Çocuk Köyü, Çocuk Dünyası ve yeni belediye hizmet binası başta olmak üzere pek çok projeyi ilçeye kazandırmak için çalışıyor.

EN BÜYÜK BÜTÇE

Meclis tarafından kabul edilen stratejik plan doğrultusunda hazırlanan bütçe ve bütçeye uygun olarak elde edilen gelir ile harcamaların, mali saydamlık, denetlenebilirlik ve şeffaflık ilkelerine uyularak hazırlandığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Hem büyüklük hem de gerçekleşme açısından İzmir’deki belediyeler arasında en büyük bütçeye sahibiz. Bornovamızda yaşam standartlarının yükseltmesi için elimizdeki olanakları en iyi ve verimli şekilde kullanıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi