Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileyerek hizmete açtığı Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nın açılış töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İduğ, ülkede dövizin yükselişe geçmesi nedeniyle ilçede hayata geçirmeyi planladıkları kongre merkezi projesinin geçici olarak rafa kalktığını açıkladı. Dövizdeki kritik yükselişten dolayı kongre merkezi ihalesinin iptal olduğunu belirten İduğ, konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

‘PİYASALARIN DÜZELMESİNİ BEKLEYECEĞİZ’

Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nın açılış töreninde konuşan Başkan İduğ, “Forum Bornova’nın karşısındaki kongre merkezini kazandıracaktık ancak dünkü ekonomik gelişmelerden dolayı kongre merkezi ihalesini iptal etmek zorunda kaldık” dedi. Ardından ise basın mensuplarının sorusu üzerine konuya ilişkin bilgilendirme yapan Başkan İduğ, “Maliyetlerin bu kadar ikiye katladığı yerde o maliyetler ile yapılması mümkün olmadığı için tekrar piyasalar düzeldikten sonra ihaleyi gerçekleştirmek için bekleyeceğiz. Çünkü şu anda bu fiyatlar ile müteahhitler ihaleye girse dahil işi bitiremeden yarım bırakır” ifadelerini kullandı. 
‘Dövizin yükselişinden dolayı Bornova’da aksayan ya da yarım kalan başka proje var mı? Sorusuna da yanıt veren İduğ, “Bunun haricinde aksayan bir projemiz yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi