İZ GAZETE- Belediye İş Sendikası 1 No'l u Şube Başkanı Ömer Bolsoy, sosyal medya görüntülerini yayınlayıp Başkan Soyer'e  yüklenen AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'a basın açıklamasıyla yanıt verdi. "AKP Grup Başkan Vekili ve trolleri şahsım üzerinden kendi aile içi sohbetimizi alarak, sanki Büyükşehir Belediyesi ile işçiler arasında bir problem varmış gibi çıkarlarına ve yalanlarına alet etmişlerdir" diyerek işçive Belediye arasında sorun olmadığını açıkladı. 

'BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR'

Bolsoy tarafından yayınlanan açıklamda şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz, aylardır mevcut iktidar tarafından ekonomik bir buhran içine sürüklenirken kendi yönetememe beceriksizliği ile sağa sola saldıran anlayış nasıl ülke yönetiminde sanal düşmanlar yaratıp yalan yanlış bilgilendirme ve manipülasyonlar yapıyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve trolleri aynı anlayış ile şahsım üzerinden kendi aile içi sohbetimizi alarak sanki Büyükşehir Belediyesi ile işçiler arasında bir problem varmış gibi çıkarlarına ve yalanlarına alet etmişlerdir.

Bir bardak suda fırtına koparanlar şunu bilsinler ki İzmir'de bu politikanız tutmayacaktır. Tüm ülke özellikle işçi sınıfı biliyor ki iliklerimize kadar hissettiğimiz yoksulluk ve açlığın tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Belediyelerin tüm gelirleri kesilmişiken sürekli Demokles'in Kılıcı'nı belediyenin üzerine sallandıranlar kaybettikleri belediyeleri yalanlarla zan altında bırakmaya çalışıp müfettiş yollayanlar bugün sanki İzmir'de tek sorun işlerin geç yatan ikramiyeleriymiş gibi simsarlık yapıyorlar.

'KURUMUN YAŞADIĞI SIKINTILAR İKTİDAR KAYNAKLI'

Bizler yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler olarak evimize ekmek götürdüğümüz kurumun AKP iktidarından kaynaklı yaşadığı sıkıntıları göremeyecek kadar kör değiliz.

Halka soğan ekmeği tavsiye edenler, porsiyonları küçültün diyenlerin, bizlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oluşturduğumuz aile anlayışını anlayamazlar. Hele hele böyle yaparak, göreve geldikten sonra gerek kişiliği, gerek insanlığı, gerekse insana bakış açısıyla da tüm işçilerin sevgisini kazanan Tunç Soyer başkanımıza büyük haksızlık yapmış oldular.

Bizler sendikacıyız, haksızlık kime yapıldıysa karşısında olduk, olacağız da.

Türkiye'de işçi sınıfı açısından örnek sözleşmelere imza atmış, emeğe bakış açısıyla örnek olmuş Belediye Başkanımıza, sanki bizlerin bir problemi varmış gibi algı yaratanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. 

Tunç Başkanımızın mecliste ve meydanlarda söylediği gibi "KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ"

Editör: Haber Merkezi