23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik şenlik havasında geçti. Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, projenin katılımcısı olan çocuklar ve anneleri ile projede görev alan eğitmenler katıldı.  

DÖRT BİNDEN FAZLA KİŞİYE ULAŞILDI

Konak Belediyesi Tanıtım Birimi'nce hazırlanan Bizim Çocuklar Filmi'nin gösterimi ile başlayan etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, projenin ilk günden itibaren kendilerine heyecan verdiğini söyledi. Projenin okul öncesi eğitim alma imkanı olmayan çocukların iyi birer birey olarak yetişmesi, kendilerini tanıması, doğru iletişim becerilerine sahip olarak kendilerini ifade etmelerini amaçlayan bir çalışma olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “Başladığımız günden bu yana aileleriyle birlikte 4 binden fazla kişiye ulaştık. Çocuklarımızın kentlerini, kendilerini sevmelerini, doğru iletişim kurmalarını istedik. Büyük başarı sağladık. Projeyi devam ettirmek niyetindeyiz. Kentimizin çocuklarının geleceğe hazırlanması, onların aydınlık yarınlarını tesis eden çocuklar olarak yetişmesi bizim hedefimiz. Bunları çoğaltmak hedefimiz" dedi. Konuşmasında salondaki herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Başkan Pekdaş, "23 Nisan sadece Çocuk Bayramı değil, aynı zamanda Ulusal Egemenlik Bayramı. Halkın egemenliğine sahip çıkması, halkın üstünde hiç bir makamın olmaması demek. Çocuklarımız da aydınlık yarınlarımızın geleceği. Onlara aydınlık yarınlar hazırlamak görevimiz”  diye konuştu. Konuşması sırasında proje sorumlusu Alev Dumanoğlu ile Kadın, Sosyal Politikalar Müdürü Meryem Sezgin'i kürsüye davet eden Başkan Pekdaş, tüm katılımcı anne ve çocuklar adına iki isme teşekkür etti. Başkan Pekdaş kürsüdeyken Bizim Çocuklar üyesi miniklerden Ceylin Naz Salper, sahneye çıkarak tüm Bizim Çocuklar adına teşekkür ederek, “Bizim Çocuklar sınıfında çok eğlendim. Teşekkür ederim. Sizi çok seviyorum” dedi.  Konuşmaların ardından Bizim Çocuklar projesi katılımcıları için verilen kokteyle geçildi. Evlendirme Dairesi’nin bahçesinde verilen kokteylde minikler Şubadap Çocuk Müzik Grubu’nun şarkılarıyla eğlenirken, çocuklara balon ve Türk Bayrağı dağıtıldı.

İLETİŞİM GÜÇLENDİ

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü'nce 2014 yılının Kasım ayında uygulamaya geçen ve 8 dönemdir çocuklara ve annelerine aynı anda eğitimlerin verildiği Bizim Çocuklar Projesi ile bu güne kadar 1000’in üzerinde çocuk ve anneye ulaşıldı. 4-7 yaş aralığındaki çocukların temel eğitim ve iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen proje, okul öncesi eğitim imkânının kısıtlı olduğu bölgelerde yürütülüyor. Konak Belediyesi’nin Agora, Ballıkuyu, Gültepe, İsmetpaşa ve bu yıl da Mersinli Semt Merkezi olmak üzere toplam 5 merkezde eş zamanlı eğitimler sürdürülüyor. İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje ile çocuklara ve annelerine birlikte eğitim veriliyor. Uzman psikologlar tarafından annelere psikolojik destek ve eğitici seminerler düzenlenirken, çocuklara da hem bedensel hem de psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak atölye eğitimleri veriliyor. Haftanın dört günü, iki grup halinde projenin uygulandığı tüm semt merkezlerinde eş zamanlı gerçekleşen eğitimler anne ve çocuklar üzerinde büyük değişimlere neden oldu. Kısa sürede çocuklarda pozitif geri dönüşler alınırken, annelerin de çocuklarıyla olan iletişimleri güçlendi. Kendisini özgürce ifade edebilen ve özgüvenli çocuklar yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir toplumsal dönüşüm projesi olan Bizim Çocuklar Projesi’nde Masal ve Kurgu, Drama ve İletişim, Geri Dönüşüm ve Sanat, Dans ve Beden, Müzik ve Ritim atölyelerinde sekiz hafta boyunca çocuklara eğitimler veriliyor. Eğitim sonunda çocuklar ve anneleri sertifika da alıyor.

Editör: Haber Merkezi