Tesisin etrafındaki asfaltlamadan yağmur sularının uzaklaştırılması sistemine kadar bir çok ayrıntıya bakan Başkan Selvitopu, “Bölgeye değer katacak ve Karabağlar'daki bir çok önemli ihtiyaca yanıt verecek bu tesisi yakın zamanda hizmete açacağız. Sadece nikahların yapılacağı salon bile, donanımı ve kapasitesiyle pandemi sonrasındaki dönemde buluşma noktası olacak. Genel kurullar, geniş katılımlı toplantılar, organizasyonlar burada düzenlenebilecek” dedi.

Başkan Selvitopu, taziye evi, semt merkezi alanların da yoğun olarak kullanılacağına dikkat çekti.

MODERN GÖRÜNTÜ

Karabağlar Belediyesi’nin, hizmetleri yurttaşların ayağına götürme hedefi doğrultusunda yapımına başladığı projelerden biri olan Kibar Pazaryeri ve Çok Amaçlı Tesisi, 3 kattan oluşuyor. Binanın en alt katı otopark olarak kullanılacak. Orta kat semt ve kültür merkezi, düğün salonu ve taziye evi işlevi görürken, uzay çatıyla örtülü üst kat ise pazaryeri olarak hizmet verecek.

Kibar Mahallesi’nde toplam 7 bin 200 metrekare inşaat alanını kapsayan proje, modern görüntüsüyle dikkat çekiyor. Özellikle beyaz membranla kaplanmış uzay çatı, vatandaşların beğenisini topluyor.

Vatandaşların pazaryerine kolay ulaşımı için tesisin dört bir yanına yürüyüş rampası yapıldı. Pazaryerinde tezgah açacak balıkçılar için de fayansla kaplanmış özel alan oluşturuldu. Balıkçı tezgahlarındaki atık sular da ayrı bir ızgara ve boru sistemiyle bölgeden uzaklaştırılacak.

Editör: Haber Merkezi