Geleceğimiz olan gençlerin spordaki altyapı açığını kapatmak için başlatılan tesisleşme hamlesi doğrultusunda Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş araziye beş yıldızlı bir spor tesisi inşa ediliyor.

Uzun yıllar bitpazarına mesken olan, bir dönem kurban satış yeri olarak da kullanılan mezbelelik alan başlatılan düzenleme çalışmaları sonunda yepyeni bir görünüme kavuştu. Konak Belediyesi’nin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin birlikte yürüttüğü düzenleme çalışmaları sadece kamu alanı ile sınırlı da kalmadı. Ekipler özel mülkiyet ve iş çevresine ait toplam 70 dönümlük bir alanı elden geçirdi. Yol yapım ve çevre düzenlemesi tamamlanan boş alana ilçedeki amatör spor kulüplerinin ihtiyacı da dikkate alınarak 45x90 metre ölçülerine sahip bir futbol sahası inşa edildi. Geleceğin yıldız futbolcularının ter dökeceği suni çimle kaplı sahanın çevre demirleri ve kale direkleri dikildi. Soyunma kabinlerinin inşasının devam ettiği saha amatör futbol kulüplerinin antrenman yapacak saha ihtiyacı göz önünde tutarak projelendirildi.

Yapım çalışmaları hızla devam eden sahada incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, büyük bölümü tamamlanan sahanın çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi. Başkan Pekdaş, “Buraya yıllardır bitpazarı ve hayvan pazarı kuruluyordu. Yasal olmayan bu faaliyetlerin sonlandırılmasından sonra bu boş alanı kente kazandırmak için çalışmalara başladık. Konak’ta 25 amatör futbol takımımız var ve nizami ölçülerde antrenman sahası bulmakta zorlanıyorlar. Biz bu sorunu dikkate alarak buraya bir futbol sahası da inşa ettik. Güzel bir tesis yapıyoruz. Çok az bir işimiz kaldı. Konaklı hemşehrilerimize hizmet verecek böyle bir sahayı kısa sürede inşa etmiş olmak bizler için yeni bir gurur kaynağı oldu” dedi. Alanın yaklaşık 14 dönümlük bölümünde yeşil alan çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pekdaş, peyzaj düzenlemelerinin ardından futbol sahasının açılışının yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi