İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremden etkilenen İzmirliler ve onlara destek olmak isteyenleri bir araya getirdiği "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası sürüyor. Kampanya kapsamında kira desteği tutarı 36 milyona yaklaşırken depremzedelere kapılarını açmak için bildirilen daire sayısı da 204'e ulaştı. Depremzede Gülistan ve Suat Köroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin aracılığıyla Pınar Özbek’in Alsancak’taki evine bir yıllık süre için yerleşti. 

Gönüllü ailenin evinin depreme dayanıklı olup olmadığını önceden kontrol eden Büyükşehir ekipleri, evin tapusunu ve depremzedenin hasar raporunu da değerlendirdi. Büyükşehir ekipleri, hazırlanan taahhütnameyi iki tarafa da imzalatarak hayırlı olmasını diledi. 

“Yeni anılar oluştursun”

Mayıs ayında anneannesini kaybettiklerini ve onun anılarını yaşatmak adına ondan kalan Alsancak’taki evi kiraya vermediklerini söyleyen Pınar Özbek, “Deprem olduğunda Bodrum’daydık. Haberlerde görünce deprem mağdurlarına nasıl bir katkımız olabilir diye düşündük. Anneannemden kalan bu evi bir depremzedeye açmak istedik. Sadece anılarımızı yaşatacağımıza başka birileri yeni anılar oluştursun diye düşündük. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına başvurarak depremzede aileyle buluştuk” dedi. 

“Büyükşehir olmasaydı bugün burada olmayacaktık”

Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’ndeki evinin depremde ağır hasar aldığını ve acil yıkılacaklar listesine alındığını söyleyen Gülistan ve Suat Köroğlu ise gönüllü aile ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 11 aylık evli olduklarını ve yaklaşık üç ay önce kredi çekerek ev aldıklarını söyleyen Gülistan Köroğlu “Eve pazar günü taşındık, cuma günü deprem oldu. Eşyalarımız da orada kaldı. Her şeyimizi eve yatırdığımız için kenarda köşede hiçbir şeyimiz yoktu. İnternet üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Moralimiz çok bozuktu, ne yapacağımızı düşünüyorduk. Büyükşehir’den geri dönüş olunca çok mutlu olduk. Üzerimizde maddi ve manevi o kadar ağır bir yük vardı ki bu sıcak yuva yaraya en güzel merhem oldu” dedi.

İnsanlara bu zor günlerde sıcak bir yuva vermenin, aileyi bir arada tutmanın önemine değinen Gülistan Köroğlu “Belediye de burada çok önemli bir rol üstleniyor. Böyle bir platform oluşturulmasaydı burada olmayacaktık. Burada yaşayan insanların anısına saygımız çok büyük. Evlerine gözümüz gibi bakacağız” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi