Fuarda yer alan Çiğli Belediyesi stantında, okuyuculara hediye edilen İsmail Saymaz'ın,  'Ali İsmail, Emri Kim Verdi' kitabı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İsmail Saymaz, her yaştan okuyucuları ile buluşup kitabını imzalatmak için kuyruğa giren ziyaretçilerle sohbet etme imkanı da buldu.

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan "Demokrasi, aykırılık, demokratlaşmak ve Cumhuriyeti savunmak gibi önemli kavramları İsmail Saymaz'da görüyoruz. Özellikle 15 Temmuz darbe tartışmasıyla bağlantılı olarak haber programlarında ve tartışma programlarında izlediğimiz İsmail Saymaz demokratik kişiliği ile Türkiye'de ki diğer yazar ve çizerlere örnek olsun" dedi. Saymaz da İzmir'de çok sayıda fuar ziyaretçisine ulaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, "Türkiye ne bir darbe ne demokrasi üzerinde bir tahakküme maruz kalır umarım her kimliğiyle daha demokratik daha eşit bir kimliğe Türkiye'mize kavuştururuz" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Yazar İsmail Saymaz ise İzmir’de çok sayıda fuar ziyaretçisine ulaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Hasan Arslan’a teşekkür etti. Saymaz “Türkiye ne bir darbe ne demokrasi üzerinde bir tahakküme maruz kalır umarım. Her kimliğiyle daha demokratik daha eşit bir kimliğe Türkiye’mize kavuştururuz” dedi.