Konak Belediyesi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümü dolayısıyla düzenlediği geleneksel Ata’ya Saygı Koşusu’na bu yıl rekor düzeyde katılım oldu. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği koşuya ilk, orta ve lise olmak üzere 90 okuldan toplam bin 710 öğrencikatıldı. Öğrenciler; minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 450, 650, 850, 1200 ve 1800 metre olmak üzere yaş gruplarına göre sınıflandırılarak koştu.

"ATATÜRK’E LAYIK OLMALIYIZ"

İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleşen yarışları izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Konak İlçe Milli Eğitim Şube MüdürleriAli Türkoğlu ve Menderes Tunç'da yer aldı. Sabah erken saatte başlayan koşularda öğleden sonra ödül töreni yapıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, koşuya katılan tüm öğrencileri gayretlerinden ötürü kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve özlemle andıklarını söyledi. Pekdaş, “80 yıl önce Büyük Atatürk’ü kaybettik. Bundan 10 gün önce de Cumhuriyetizin 95. yılını kutladık. Cumhuriyet’in ilk 15 yılında Atatürk büyük devrimler yaptı. En önemlisi çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelikti. Bu ülkede özgür yaşamamız için, bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin dış güçlere esiri olmaması için yapılmış devrimlerdi. Bu devrimleri de çocuklara ve gençlere emanet etti. Sizin özgür yurttaş olmanızı, kadınların bu ülkemin yönetiminde söz sahibi olmasını hep istedi ve onun için mücadele etti” dedi. Koşuya katılan öğrencilere öğütlerde bulunan Pekdaş, “Size büyük görev düşüyor; O’nun istediği gibi çok çalışmak gibi bir göreviniz var. O’nun emanetini daha yükseklere çıkartmak zorundasınız. Bilimle, sanatla, sporla uğraşın. Başarılı olun. El birliği ile sizin bunları geçekleştirmeniz için uğraşıyoruz. Güvencemiz sizsiniz. Başarılı olmak zorundasınız. Bu cumhuriyet size emanet. Büyük Atatürk’ü de özlemle, minnetle, saygıyla anıyoruz. O’nu unutmayın, unutturmayın” diye konuştu. Törende konuşan Ali Türkoğlu da bu anlamlıyı koşuyu düzenledikleri içinKonak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. 

1710 ÖĞRENCİ KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonunu yaptığı yarışmada koşan öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu. Ata’ları için ter döken ve dereceye giren öğrencilerin mutluluk ve gururları gözlerine yansıdı. Yaklaşık iki saat süren yarışmada minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde toplam bin 710 öğrenci kıyasıya bir mücadele örneği sergiledi. Dereceye giren öğrencilere madalyanın yanı sıra eşofman ve satranç takımı verilirken, koşuya katılan tüm öğrencilere günün anısına hazırlanan madalyalar verildi.

Editör: Haber Merkezi