Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de gerçekleştirilen AKP grup toplantısında konuştu. CHP'nin 'FETÖ' soruşturmalarındaki mağduriyet açıklamalarına Yıldırım'dan sert tepki geldi.

"FETÖ" soruşturmalarında mağdur olduğunu ifade edenlere yönelik açıklamaları nedeniyle CHP'ye tepki gösteren Yıldırım, "Bugünlerde ana muhalefet partisi özellikle dikkatli olması gerekiyor. Bir süredir bakıyoruz, ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor ana muhalefet partisi. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleridir, gazilerimizdir; istiklali, istikbali, devleti, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır. Eğer siz bütün bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle, insafla hiçbir alakası olmaz. Kimse kusura bakmasın. Bu tutum, bu söylem, bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir" diye konuştu..

'BİZZAT ŞAHİDİM, KAMPANYA YAPTILAR"

CHP'yi "FETÖ" üzerinden eleştiren Başbakan Yıldırım, "CHP, 17 Aralık 2013'ten sonra FETO'ya destek vererek zaten büyük bir yanlışı yapmıştır. 17 Aralık sonrası yerel seçimler vardı. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kampanya yaptım. O kampanyada; o bacılar, o abiler, o ablalar CHP'lilerle kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl da kampanya yaptılar, buna bizzat şahidim. FETÖ konusunda ana muhalefet partisinin faturası çok şişkindir. Şimdi pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına, ülkeyi uçurumdan döndüren Yenikapı ruhuna sahip çıkması gerekir. Bugün mağdurların hakkını savunuyor görüntüsü altında, sabah akşam FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar; nasıl 15 Temmuz akşamında mahcup oldularsa bugün de yarın da mahcup olmaya mahkum olacaklar. Biz mağdur edebiyatıyla terörle mücadelenin yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi