EGE’DE BİR İLK

Bilimin temel prensiplerini ‘keşif metoduyla’ yakından tanıma imkanı sunan Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi, eğitim ve öğretim yılının birinci yarısında ziyaretçi akınına uğradı. Ege Bölgesi’nin ilk bilim müzesi olan tesise, geçen Eylül ayından bu yana 4 bin 637 kişi konuk oldu. 86 okul, 197 farklı grup geziler düzenledi. Ekim ayında gerçekleşen Bilim Şenliği de 3 bini aşkın bilim meraklısını müzede buluşturdu.

GÜNLÜK YAŞAMDA BİLİM

Büyük kısmı öğrencilerden oluşan ziyaretçiler; aktif, katılımcı, eğlenceli, deneyerek ve anlayarak öğrenmeyi amaçlayan faaliyetlerle, bilimi yakından tanıma fırsatını yakaladı. Öğrenme istasyonlarında, bilim ve teknolojinin günlük yaşamın üzerideki etkilerini keşfetti. Tematik bilim oyunları, atölyeler, yarışma ve söyleşilere katıldı.

 “HERKESİ BEKLİYORUZ”      

Daha aydınlık bir gelecek için, bilimle iç içe nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bilim Müzemiz, bilimi toplumun geneline yayma hedefimize çok önemli katkılar sağlıyor. Çocuklarımız burada, bilimin ‘soğuk laboratuarlara sıkışmış, anlaşılmaz formül ve işlemlerle yürütülen bir gizlilik’ olmadığını keşfetme imkanı buluyor. Sadece İzmir değil, Ege’nin dört bir yanından ziyaretçilere de ev sahipliği yapan müzemize her yaştan bilim meraklılarını bekliyoruz” dedi.

BİLİM MÜZESİ HAKKINDA

Mavişehir Dudayev Bulvarı’nda, 750 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Bilim Müzesi’nde; ‘Sonsuz Aynalar’, ‘Kuvvet’,  ‘Süper Kulak’, ‘Karışmayan Sıvılar’ ve ‘Uçaklar Havada Nasıl Kalır?’ gibi farklı başlıklar altında, 60’ı aşkın öğrenme istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarda eğitim ortamları oluşturularak; bilimi halk diline tercüme eden, anlaşılır kılan, kalıcı öğrenmeye yönelik etkinlikler sunuluyor. Okul öncesinden başlayarak (5-6 yaş), her yaş grubuna yönelik faaliyetler düzenleniyor. Ücretsiz olarak gezilebilen müzeyi hafta içi ziyaret etmek için 324 60 60 numaralı telefondan randevu almak gerekiyor. Müze hafta sonu ise randevusuz olarak da ziyaret edilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi