Tarihi Beşkapılar Kalesi'nde, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen kültür-sanat gecesindeki kitap tanıtımına sahne ve edebiyat dünyasının ünlü ve sevilen sanatçıları katıldı. Beşkapılar Kalesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşen programın sunuculuğunu oyuncu, şair ve tarihçi Pelin Batu yaptı.

Batu, kültür-sanat buluşmasının anlamı, romanın Foça'yla olan ilgisi ve kahramanları hakkındaki düşüncelerini anlattı. Batu, Yazar Namık Kuyumcu'nun "Her Veda Elveda Değildir" isimli eserde geçen karakterlerin antik Foça coğrafyasında geçen efsane karakterlerin bugüne bir yansıması olduğunu söyledi. Kuyumcu, değerli bir roman yazdığını belirten Batu, "Bize de bu romanı yaşama fırsatı verdi" dedi.

CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına etkinliğin açılış konuşmasına yapan Foça Belediyesi Meclis Üyesi Beyhan Türker, "Foça'nın Karataşı'na basan ve bir daha ayrılamayan birçok sanatçı dostlarımız gibi Namık Kuyumcu'da bizlerden biri. Bizlerin aşklarını anlatan 'Her Veda Elveda Değildir' isimli romanın tanıtım gecesine gelerek bizleri onurlandırdınız. Değerli sanatçılarımızın kaleme alarak, bin yıllar boyunca yaşamış Foça'mızı sonsuzluğa taşıması, bizler için ayrı bir onur kaynağıdır. Başkanım Gökhan Demirağ adına, en içten dileklerimle sizleri selamlıyorum' dedi.

Açış konuşmasının ardından, İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerini Aslı Çilek, 'Carmen' balesinden bir bölüm sundu. Ardından duayen Şair Ataol Behramoğlu, Namık Kuyumcu ve romanı hakkındaki düşüncelerini aktardı. Usta Şair Behramoğlu, Namık Kuyumcu ve eseri hakkında, 'Namık Kuyumcu kıymetli bir şairdir. Şiiri, sıradan bir şiir değildir. Bu roman için geçen yaz çok sıkı çalıştı ve çok ilginç, üzerinde durulması gereken bir kitap çıktı ortaya. Güzel ve değerli bir roman oldu… Romanında 'Tamada' geleneğinden bahseder. Tamada, Kafkas ülkeleri sohbet edilen masayı idare eden bilge kişidir. Ben, kavuğu veriyorum. Kavuk, Namık'ındır. Kutluyorum" dedi. Müzisyen Haluk Çetin, Kuyumcu ve Behramoğlu şiirlerinden bestelediği eserlerini seslendirdi. Usta oyuncular Cezmi Baskın ve Altan Gördüm, romandan dramalar okudu. Son bölümde, İzmir Devlet Operası'ndan Esra Bengütaş, Hakan Sel ve Ali Yıldırım, mini bir konser verdi.

Dakikalarca ayakta alkışlanan programın finalinde, Yazar Namık Kuyumcu'nun 60'ıncı evlilik yıldönümlerini kutlayan anne-babası da davet üzerine geldikleri sahnede, sanatçılar ve edebiyatseverler tarafından alkışlandı. Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Türker, Zeynep Çemrek ve Raşit Dirim, etkinliğin sonunda Kuyumcu'ya ve geceye katılan tüm sanatçılara teşekkür çiçeği verdi.

Editör: Haber Merkezi