Bergama'daki La Bella Otel'de BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri için düzenlenen törene CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eşi Meltem Gönenç, Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Atlam, Ali Kahyaoğlu, BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda BERKSAV eski Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol, Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Gökhan Gönlügür, Belediye Meclis Üyesi Sezer Uğraş, Bergamalı Şair-Yazar Halim Yazıcı ile BERKSAV'a geçmişten günümüze katkı koyan yönetici ve üyeleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel folkloru araştırıp tanıtarak Bergama'nın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü materyali desteklediklerini ifade etti.

Gecede Kültür Ödülü Bergama folkloruna katkıları nedeniyle Volkan Timurşah, Sanat Ödülü ise Bergamalı Şair-Yazar Halim Yazıcı'ya verildi. Kültür Ödülü Sahibi Volkan Timurşah ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DEMİREL verdi. Volkan Timurşah ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek Bergama'nın kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

BERKSAV 2016 yılı Sanat Ödülü sahibi Şair –Yazar Halim Yazıcı ödülünü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç verdi. Geleneksel olarak verilen Hizmet Ödülü'nü 2013-2015 yılları arasında BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapan Murat Tanol'a verildi. Murat Tanol ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel'den aldı. Bergama'ya Kültür Merkezi (BerKM) kazandırdığı için BERKSAV Özel Ödülü alan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Hepimizin ortak bir aşkı var o da Bergama. Benim için yaşamımın en anlamlı projelerinden birisi oldu, benim için bir onur kaynağı oldu. Bergama Kültür Merkezi. Bergama Belediyesi olarak Kültür Merkezinde neler yapabileceğimiz, nasıl daha işlevsel hale getirebiliriz konusunda derdimiz olmayacak çünkü Bergama'nın gerçekten çok sağlam bir kültür ve sanat damarı var. Bu kentte yetişmiş ve bugün hala bu kentte yaşamını sürdüren ya da bugün yaşamını diğer şehirlerde sürdüren çok önemli Bergamalı isimler var ve yerelde de bugün hala sanat üretimi devam ediyor. O nedenle biz Bergamalı sanatçılar, bu kentin bağrından yetişen Bergama'da Bergamalılar ile buluşturmaya gayret edeceğiz. Bergama Kültür merkezi bir Belediye projesi, Kültür merkezini Bergama Belediyesi çalışmaları ile Bergamalılar ile buluştu ama bundan sonra artık Bergama Kültür merkezi Bergamalıların. Burayı sürdürecek, yaşatacak can ve omuz verecek olan Bergamalılar olacak" dedi.

2016 Yılı BERKSAV Kültür ve Sanat ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede Bergama Sevdalısı ve BERKSAV Üyesi M. Kemal Ergen ile Kültür Ödülü Sahibi Volkan Timurşah birlikte Harmandalı oynadı. Gecede BERKSAV geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapan Macit Gönlügür ile Mustafa Pulcu'nun sahnede seslendirdiği Bergama Türkülerine tüm davetliler eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi