Türkiye operasının gelişmesinde büyük katkıları olan, İstanbul ve Ankara Operası'nın kurucusu Aydın Gün anısına, BerKM'de opera gecesi düzenlendi. Solistlerin eserlerine birbirinden güzel koreografilerle eşlik eden dansçılar, geceye renk kattı. Tamamıyla Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirildiği konser, Şadi Erdoğan'ın rejisiyle sunuldu. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, eşi Meltem Gönenç ile konseri izledi.

Piyano eşliğinde gerçekleştirilen konserde 8 solist, 4 dansçı ve 4 orkestra sanatçısı görev aldı. Konseri baştan sona izleyen ve salonun tamamıyla dolu olmasını değerlendiren Mehmet Gönenç, "2500 yıldır kesintisiz olarak yaşamın devam ettiği ve birbirinden farklı kültürlerin bir arada bulunduğu Bergama, yıllar boyu sanatın da başkenti oldu. Bergama bu birikimle kent kimliğini oluşturdu. Kısa bir süre önce açılışını yaptığımız Bergama Kültür Merkezi'nde sergilenen eserlerin ful salonlarda oynaması bunun bir göstergesidir" diye konuştu.

Piyanist Cemile Cabbar'ın eşlik ettiği koreografisini Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin üstlendiği konserde birçok eser seslendirildi. Konsere sopranolar Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril El, Çiğdem Tezişçi, tenorlar Fırat Yalçınkaya, Barış Yanç ile baritonlar Hüseyin Çanlıoğlu ve Gökhan Koç solist olarak katıldı. Bale sanatçıları olarak ise Koza İpek, Selahattin Erkan, Damla Acar ve Göksu Kaçan yer aldı. Orkestra sanatçıları ise Alp Ayvazoğlu, Hakan Gürkan, Ahmet Suat İde ve Simge Özdayı tarafından oluşturuldu. Konserin ışık düzenlemesini Oktay Kanca, projeksiyon sorumluluğunu da Ahmet Şeren üstlendi.

Editör: Haber Merkezi