Çocuk kitapları şenliği, çocukları yazarlarla buluşturma, atölyeler, resim, el işi, müzik, eğitim kursları gibi birçok alanda çocuklara yönelik etkinliklere imza atan Bergama Belediyesi, çocukları sanatın her dalıyla buluşturmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana yaklaşık kentte yaşayan binlerce çocuğun tiyatro ile tanışmasını sağlayan Bergama Belediyesi, Aralık ayında 2500 çocuğu tiyatro ile buluşturacak. Buna göre 5 Aralık Çarşamba Günü “Dünyada ki En Güzel Şey”, 13 Aralık Perşembe Günü “Renkli Düşler Atölyesi”, 14 Aralık Cuma “Nasreddin Hoca Günümüzde” , 15 Aralık Cumartesi Günü “Küçük Prens” adlı oyunlar çocuklar için sahnelenecek.

ARALIK AYINDA 2500 ÇOCUK TİYATRO İZLEYECEK

İkişer seans halinde sahnelenecek olan oyunlar için Pınarköy, Sarıdere, Narlıca, İsmailli, Ayazkent, Bölcek, Göçbeyli, Tepeköy, Yukarıbey ve Aşağıbey ilköğretim okulları için 4 ayrı günde araç kaldırılacak. Merkez’den Yüzüncü Yıl ve Fatih ilköğretim okulları ile birlikte toplam 1800 çocuk tiyatro izleyecek. Bergama içinden oyunları izlemek isteyenler ile birlikte bu sayı yaklaşık 2500’ü bulacak.

ENVER AYSEVER, GRUP GÜNDOĞARKEN VE ZİNCİRE VURULMUŞ ANTİGONE

Aralık ayında ayrıca yetişkinler içinde birbirinden güzeletkinlikler yer alıyor. 1 Aralık Cumartesi “Bütün Düşler Mavidir” tiyatrolu müzik dinletisi, 10 Aralık Pazartesi “Hizmetçiler” adlı tiyatro oyunu, 12 Aralık Çarşamba “Nereden Nereye” Enver Aysever – Grup Gündoğarken müzikli gösterisi, 21 Aralık Cuma “Şair Şarkıları” Güvenç Dağüstün – Burçin Büke konseri ve 26 Aralık Çarşamba “Zincire Vurulmuş Antigone” tiyatro oyunu sanatseverleri BerKM’ye toplayacak.Bergamalılardan Kurulu olan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, bu yaz Uluslararası Bergama Tiyatro Festivali’nde Asklepion’da galasını yaptığı ve büyük beğeni kazanan “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyun ise BerKM’de ilk kez sahnelenecek.

"SANAT GELİŞTİRİR"

BerKM’de ki etkinlikler ile ilgili görüş belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Sanat tutucu, gerici ve baskıcı düzene izin vermez. Sanat geliştirir. Bu sebeple Bergamamızın kent kimliğini kültür merkezimizdeki etkinliklerle taçlandırıyoruz. Programı belirlerken çocuklarımıza yönelik etkinliklere daha çok önem veriyoruz" dedi.

SANATIN KALBİ BerKM’DE ATIYOR

8 Ekim 2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ve dünyaca ünlü piyano virtüözü İdil Biret konseri ile açılışı yapılan BerKM, dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat tarafından tasarlandı. Konser, tiyatro, opera, söyleşi ve açılan sergileri sadece birinci yılında 30 binden fazla kişi taki

Editör: Haber Merkezi