OBEN ULU - Desteğe gelen CHP ve DİSK’in basın açıklamasının ardından arbede yaşandı.

Çalışanlarına “mobbing”, “sürgün”, “işten çıkarma” ve “baskı” haberleriyle sürekli gündeme gelen AKP’li Bergama Belediyesi Cuma günü mesai bitiminde DİSK üyesi 3 kadın olmak üzere dört çalışanı çıkardı. İşten çıkarılan 3 kadın Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin “İşimizi İstiyoruz” yazılı yeleklerle Belediye’nin önünde sabah saatlerinde eyleme başladı. Üç kadın çalışana CHP Bergama İlçe Başkanlığı, DİSK ve Bergama Demokrasi Platformu’da destek verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından belediye kapısı önünde arbede yaşanırken, işten çıkarılan kadınlardan Alev Çakır’ın babası Durmuş Çakır bir grup AKP’li tarafından tartaklandı.

EVİNE EKMEK GÖTÜRME DERDİNDE OLAN EMEKÇİLERLE UĞRAŞIYORLAR

Bergama Belediyesi’nin işten çıkardığı 3 kadın sabahın erken saatlerinde “İşimizi İstiyoruz” yazılı yeleklerle belediye önünde yaşadıklarını protesto ederek eyleme başladı. Öğle saatlerinde ise CHP Bergama İlçe Örgütü’nde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz tarafından okunulan basın açıklamasında; “Tüm performansını göreve geldiği günden bu yana çalışanlarına mobbing uygulamaları, sendika değiştirmeye zorlamaları, sürgünler ve işten çıkarmalarla kamuoyuna gösteren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve yönetimini kınıyoruz. Bergama halkı adına evine yarın ekmek götüremeyecek 4 işçinin hesabını örgütümüz olarak her platformda soracağımızı, takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi. Ardından belediyenin önüne gidilerek kadın işçilere destek verildi.

BİR BERGAMALI OLARAK UTANIYORUM

Kadın çalışanlarına desteğe gelen DİSK Genel Sekreteri Şükret Sevgener ise basın açıklamasında; “Basın açıklamasına geçmeden önce tüm Bergamalılara şunu söylemek istiyorum. İlkler kenti Bergama’da, belediyenin önünde yaptığımız haklı direnişimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz. Özellikle kendini belediye başkanı zanneden Hakan Koştu, bugünden itibaren Bergama sokaklarında kara bir lekeyle dolaşacaktır. Bir Bergamalı olarak utanıyorum ve lanetliyorum” dedi.

Sevgener yaptığı basın açıklamasında ise belediye işçilerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını ifade ederek; “Anayasa ve yasalarla, Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa ve Uluslar arası emek standartlarına aykırı olan, sendikal hak ve özgürlükleri hiçe sayan, serbest toplu sözleşme ve örgütlenme hakkına yönelik bu anlayış asla kabul edilemez. Bergama Belediyesi bu hukuksuz uygulamadan dönmeli, işten çıkarılan üyelerimiz işlerine geri dönmelidir” dedi.


 

ARBEDE YAŞANDI

Yapılan basın açıklaması sırasında bir kişi kalabalığın içine girerek barışçıl eylemi sabote etmek istedi. Polis uzaklaştırdı. Ardından CHP İlçe Örgütü tarafından belediye önüne siyah çelenk bırakıldı. Siyah çelenk belediye içerisinde bir takım kişilerle içeri alınarak yere atılınca işten çıkarılan kadınlardan Alev Çakır’ın babası Durmuş Çakır duruma müdahale etmek istedi. Çelengin alınmaması gerektiğini ifade eden Durmuş Çakır burada bulunan bir grup AKP’li kişilerce tartaklandı. Olay polisin müdahalesi ve işten çıkarılan 3 kadın çalışanın müdahalesi ile yatıştırıldı.

Editör: Haber Merkezi