GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Bergama Belediyesinin sözleşmeli memurlarından Aydın İleri, işine son verdiğini duyurdu. Bergama Belediyesi Araştırmaları Kütüphanesi Koordinatörüyken, AKP’li başkan Hakan Koştu’nun gelmesi ile bodrum kata sürgün edilen İleri, işe iade ve mobbing davası açacak. Aydın İleri ile Bergama Hukuk İşleri Müdürü Avukat Serdar Sinan ve Avukat Selen Akman Genç'de işten çıkarılırken, sendikaları TÜMBEL-SEN’in işe iade davaları açacağı öğrenildi.

EMEK DÜŞMANI

“Her şey çok güzel olacak! dedim işsiz kaldım” diyen Aydın İleri, yerel seçimlerin ardından istifaya zorlandığını ancak istifa etmediği için sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarıldığını ifade etti. Belediye başkanının değişmesi ile sendika değiştirme baskısı, tehdit ve mobbinge maruz kaldıklarını belirten İleri, sendika değiştirmedikleri için işten atıldıklarını ifade etti.

Sürgün edildiği bodrum katta, ağır kimyasallarla çalışmak zorunda bırakıldığını dile getiren Aydın İleri “AKP, MHP ortaklığıyla yönetilen Bergama Belediyesinin, emek düşmanlığını göz önüne sermektedir. Hiç bir gerekçe olmadan işimize son verilmesi kabul edilemez. Belediye başkanı Hakan Koştu, eski siyasi rakibi Mehmet Gönenç'le olan siyasi hesaplaşmasını emekçiler, çalışanlar üzerinden yapıyor. Gönenç'in hizmet zamanına bir açık, hata, eksiklik, bulamayan Koştu, onun işe aldığı emekçilerle uğraşıyor.”dedi.

Yaşatılan bu sürece dair tüm yasal haklarını kullanacağını söyleyen İleri, konunun yargıya taşınacağını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi