Bergama'nın Dünya Kültür Mirası Listesine girme sürecinden, Allionai Kazıları’na kadar Bergama’nın tarihi, kültürel ve turistlik açıdan gelişimine unutulmaz katkılar koyan bilim insanı Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık Şantiyesine görevlendirildi. Türkiye’nin birçok yerinde söyleşi ve konferanslara davet edilerek UNESCO konusunda deneyimlerinden yararlanılan, Bergama’da ki okullarda öğrencilere seminerler veren ve Bergama’nın defalarca ‘Tarihe Saygı Ödülü’ almasını sağlayan Türkmen, Kültür Mirası Listesi’ne girmeye çalışan kentlerle de çalışmalar sürdürüyordu.

Bergama’ya birçok akademik yayının kazandırılmasında ve UNESCO Dünya Mirası Ofisi’nin oluşturulmasında da büyük emekleri olan Arkeolog Bülent Türkmen’in şantiyede ‘yol bakım işlerine’ görevlendirilmesine Bergama’da ki demokrasi güçlerinin yanı sıra çevre ilçelerden ve İzmir’den de büyük tepki gösterildi.

KESK'TEN BASIN AÇIKLAMASI: ARKEOLOGUN YOL BAKIM ŞANTİYESİNDE NE İŞİ VAR?

Yaşananların ardından KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen İzmir Şubesi bir açıklama yaptı.

''Kütüphaneciyi temizlik malzemesi deposuna, gazeteciyi otoparka süren Bergama Belediye Başkanı şimdi de UNESCO Kültür Mirası Ofisinde Bilim Uzmanı Arkeologu Yol Bakım şantiyesine sürgün etmiş...

Bergama'nın Dünya Kültür Mirası Listesine girme sürecinde emeği olan. Alionai Kazılarında bu yana Bergama'da alanda çalışan Arkeolog Bülent Türkmen aynı zamanda KESK'e bağlı TümBelSen İzmir 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi/ Bergama Belediyesinde TümBelSen İş yeri Temsilcisi/

Bergama Belediyesi mobbinge devam ediyor.

Kendileri gibi düşünmeyen, işvrenenin istediği sendikaya üye olmayan emekçilere baskı, yıldırma, sürgün, mobbing, işten atma ne varsa bütün hukuk dışı yöntemleri uyguluyor!

Arkelogun Yol Bakım şantiyesinde ne işi var!.

Yol yapımının Unesco'ya uygunluğunun kontrolü gibi gülünç gerekçesi var sürgününün.

13 aydır Bergama Halkı Bergama'da Bergama Belediyesi tarafından yol yapıldığına şahit olmadı. Yol yapımının Unesco'ya uygunluğu Kültür Mirası Ofisi'nin asıl işlerinden biri bu işin yapılması için Arkelogun Fen Işleri Yol Bakım Şantiyesine sürgun edilmesi çok gereksiz.

Belediye zaten yol yapmıyor. Siyasi sürgüne kılıf uydurmuşlar.

Bergama gibi Dünya Kültür Mirası Listesinde olan antik kentin yerel yönetiminin en önemli biriminde en tecrübeli en nitelikli arkelog Fen İşleri Yol Bakim şantiyesinde ne iş yapar?

Bergama Belediye Başkanı göreve geldiği 2019 yılı Nisan ayından bu yana belediyedeki demokratik ilerici muhalif çalışanların emeği ile oynuyor.

13 aydır Bergama Belediyesi emekçilere karşı baskı, mobbing ve işten çıkarmalarla gündemde. Belediyede sürgün edilen, baskı gören emekçiler KESK üyesi memurlar, DİSK üyesi işçiler.

Işten atamadığı emekçilere sürekli sürgün politikası uyguluyor.

Bergama Belediye Başkanının 13 aydir yaptıkları ortada...

Emek düşmanlığı.

Bergama'ya hizmet etmek için göreve gelemedikleri çok net.

Hukuk mücadelesi ile yaptıklarının hesabını verecekler.

İLK DEĞİL

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez ilk olarak çalışanlarına sendika değiştirme baskısı yaptığı, kütüphane çalışanını temizlik deposuna, gazeteci ve sosyoloğu otoparka sürdüğü gibi iddialarla basında yer almış, son olarak ta belediye çalışanı Bergamalı 3 kadın işçiyi kış ortasında işten atarak tepki toplamıştı.

Koştu, ayrıca Covid-19 salgını nedeniyle İç İşleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeye uymadığı ve kronik hastalığı olan işçilerin idari izinli sayılmasıyla ilgili eleştirilere hedef olmuştu. (OBEN ULU)

Editör: Haber Merkezi