İzmir'in Bergama ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper,  İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman'dan ilçede bir fakülte kurulmasını istedi. Rektödr Prof. Dr. Kasman, bu talebi üst yönetimle değerlendireceklerini söyledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Kasman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslanertik, Bergama ilk olarak Dokuz Eylül üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda, belediye tarafından fabrikadan dönüştürülen eğitim alanları, idari bina, öğrenci lojmanları, Bergamalı hayırseverler tarafından oluşturulan kütüphane ve laboratuvar binası gezdi. Daha sonra yüksekokulun toplantı salonuna geçildi. Buradaki toplantıya CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Volkan Çeçen, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu,  Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan ve Genel Sekreter Gülay Koç da katıldı. 

Toplantıda önce Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından ilçenin tarihi, ekonomik ve kültürel yapısı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Rektör Prof.Dr. Kasman'a Bergama'nın sorunlarına çözüm üretebilecek bölümleri kapsayan bir fakülte kurulması için talepte bulunuldu. Gelen talepler sonrası Rektör Prof.Dr. Kasman, kampüs alanının büyümeye çok müsait olduğunu vurgulayıp, üst yönetim olarak toplantı yapıp bu talebi değerlendireceklerini söyledi. Rektör Prof.Dr. Kasman, "Yüksekokulumuzu elimizden geldiğince geliştirmek ve sizlerin de yardımıyla yeni atılımlar yapmak isteriz" dedi.

Editör: Haber Merkezi