DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Gürol Doğan, Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu diğer bazı üyelerle birlikte CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ilçeye Bergama Kültür Merkezi'nin açılışı için geldiklerini söyleyerek "Biz bu toprakların insanlarıyız. Hiçbir zaman rotamızı şaşırmadık. Biz bu toprakların kesinlikle bağımsız, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasını isteyen bir konfederasyonuz. Biz başta işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumakla görevliyiz. Siyasal iktidara karşı toplumsal muhalefetin içinde mutlaka yan yana, omuz omuza, birlikte olmaktan başka çaremizin olmadığını bir kez daha ifade etmek isterim" dedi. Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise Türkiye'deki emek mücadelesinin çok zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyerek "Bu zor günleri hep beraber atlatacağız. Biz bu noktada alın terimiz için, demokrasi için Genel İş Sendikası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

DİSK Genel-İş 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Bergamalı işçiler adına Beko ve Çalışkan'a antik dönemde Bergama'da yapılan ve parşömene basılı olan ilk toplu sözleşmeyi hediye etti. Başkan Gönenç daha sonra her iki başkana ziyaretlerinin anısına 'UNESCO 999.Dünya Mirası Bergama' plaketi verdi.

Editör: Haber Merkezi