Bergama Caz Günleri'nde elektro bas gitarda dünyanın sayılı müzisyenlerinden Kai Eckhardt, davulda Sean Rickman ve gerek benzersiz gitar stili, gerekse eserlerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, Bergama Kültür Merkezi'ni (BerKM) dolduranlar izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Müzik eleştirmenlerince avangard türünü yeniden tanımlayan sanatçılardan biri olarak nitelendirilen Timuçin Şahin, BerKM'de verdiği konserde, "Bergama'da ve Bergamalılar'la birlikte, yeni yapılan bu kültür merkezinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kültür merkezi Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biri olan UNESCO'nun 999'uncu Dünya Kültür Mirası Bergama'ya çok yakışmış" dedi.

Bugüne kadar Hollanda Caz Yarışması, Jur Naessens Müzik Ödülleri ve Deloitte Caz Ödülü olmak üzere başarılarını pek çok defa taçlandırılan Şahin, konuşmasını ardından devam ettiği konserinde eni albümünden de parçaları seslendirdi. Konseri CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de izledi.

Editör: Haber Merkezi