Bergama'da 80'inci Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında tarihi Topçu Kışlası'nda Kuzey Ege Bergama Yörükleri Cirit-Cop Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği cirit-cop gösterisi birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Önce ciritlerle yarışan sporcular sonrasında cop oyunda kıyasıya yarıştı. İzmir Geleneksel Okçular Grubu'nun sergilediği atış gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış alırken, ilk ok atışını CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yaptı.

Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bergama Seni Çağırıyor Projesi kapsamında Bergama'yı gezmek için gelen turistler de geleneksel ata sporunu izleme şansı buldu. Oyunların sonunda sporculara madalyalarını takdim eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama'nın bu güzel ata sporunu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah uzun yıllar da devam edecek" dedi.

Etkinliğin sonunda Bergama Aktif Bisikletçiler Topluluğu Bazilika'dan, Kleoparta Güzellik Ilıcası'na kadar pedalları 80. Uluslararası Bergama Kermesi için çevirdi.




Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi