Ziyarete, Dernek Başkanı Rahim Yalçın, Derneğin Kılıç – Kalkan ve Halk Oyunlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakkı Özlü, Cirit ve Cop Oyunlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Pala, Hasan Tosun, Yusuf Şahin ve Zeki Koparan katıldı.

Ziyarette Dernek Yönetimi Başkan Gönenç’e Derneğin kuruluş, amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. En büyük sevdalarının Bergama olduğunu dile getiren Dernek Yöneticileri ilçede tarihi geçmişi yüzlerce yıla dayanan kültürü yaşatmak, devam ettirip sonraki nesillere böyle güzel bir kültürün aktarılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Kısa bir süre önce kurulan derneğin bünyesinde Kılıç-Kalkan Halk Oyunları, Cirit-Cop etkinlikleri devam ederken Halk Oyunları, Yağlı Güreş müsabakaları ile Uluslararası Bergama Kermesinin bir gününün organizasyonuna talip olduklarını ifade ettiler. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin önemli bilim insanlarını Bergama’ya davet ederek Bergama Tarihi ile ilgili bir Çalıştay düzenlemeyi ve ardından geniş katılımlı halka açık bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını dile getirdiler.

Ziyaretin kendisini oldukça memnun ettiğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Bergama Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımına katkı koyan Bergama Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneğinin çalışmalarını ilgi ve memnuniyet duyarak izliyorum. Bergama Belediyesi olarak ilçede düzenlenecek kültürel ve sosyal yaşama dair olan etkinliklerde diğer derneklerde olduğu gibi Bergama Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneğinin çalışmalarına da destek olmaya devam edeceğiz. Ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bergama Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği Yönetimi, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e T.C. Genelkurmay Başkanlığı Arşivinde de yer alan Zeybek Kostümlü Atatürk Posteri hediye etti.

Ziyaret hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi