Bergama Dereköy Mahallesi'nde 135 üreticiye, kura ile 509 adet küçükbaş hayvan dağıtımı için düzenlenen törene CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü ve İzmir Damızlık Koyun Keçi Yöneticileri Birliği Kayyum Heyeti Başkanı Ahmet Güldal ve vatandaşlar katıldı. Yapılan kura ile 135 üreticiye 509 adet Tahirova, sakız, kıvırcık ve Saanen cinsi koyun ve keçi dağıtıldı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kalkınma için tarımın ve kırsal kesimin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu bölgenin koyun ve keçi sütü ile bu sütlerden yapılan meşhur Bergama tulum peynirinin değerini biliyorum. Ama maalesef biz zaman içerisinde bunları kaybetmeye başladık. Hem hayvancılıkta hem de peynir kültüründe azalmalar söz konusu. Burada doğan insanlar maalesef ki burada doyamıyor, şehirlere gitmek istiyor. Ama şehirlerde yeterli fabrika ve iş yeri yok. Bu nedenle bizlerin çözümler üretmesi gerekiyor. Biz Bergama tulum peyniri için patent enstitüsüne coğrafi işaret konusunda başvuruda bulunduk. Bu bölgenin özelliğini taşımayan peynirler Bergama tulum peyniri olarak satılamayacak. Bu nedenle süt üretimini desteklememiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de Madra ve Kozak bölgelerinde dağıtımlar devam edecek" diye konuştu.

İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü ve aynı zamanda İzmir Damızlık Koyun Keçi Yöneticileri Birliği Kayyum Heyeti Başkanı Ahmet Güldal ise Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan sadece hayvancılıkta değil, her alanda üreticiye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi