İzmir'in Bergama ilçesinde çeşitli partilerde görev almış kişilerin katılımıyla kurulan Türkiye'nin ilk 'hayır' platformu Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği, ilk toplantısını yaptı. Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği'nin ilk toplantısına eski İzmir Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği'nin yürütme kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği sözcüsü Nuri Çiftçi, partiler üstü bir çalışma yaptıklarını söyleyerek demokrasi, cumhuriyet ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak isteyen herkesin kendilerine katılabileceğini dile getirdi.

Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu, ülkeyi 15 yıldır tek bir kişinin tek başına yönettiğini öne sürerek "Erdoğan'ın istemediği tek bir kişi AKP'den milletvekili olmaz, hepsini o seçer tek tek. Bakanları o belirler. Bakanlıklar da birer de müşaviri vardır. Bakanlıklardaki 10 milyon liranın üzerindeki ihaleleri Bakan yapamaz. O müşavir gider, konuşur, talimat alır, kime verilecekse ona verir. Şimdi Erdoğan 15 yılın sonunda tam yetkiyle başkan olmak istiyor. 15 yıldır ne istedi de yapamadı? Şimdi millet evet derse ve Başkan olursa neyi yapacak? Erdoğan mevcut sistemde ne yapamaz? Ülkeyi eyaletlere bölemez. Bu sistemi getirmesinin sebebi bundandır. Bugün hayır cephesini terör örgütleriyle beraber göstermeye çalışıyorlar. Ancak kendisi Öcalan ile çok iyi anlaşıyor. Barzani'nin Türkiye'ye gelişi ve Kürdistan bayrağının çekilmesini lütfen hatırlayın. PKK yakında 'Evet' kampanyasına katılacaktır onlarla beraber. AKP bir siyasi parti değil sadece projedir. Bu projeyi Amerika Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice gayet açık izah etti. '22 ülkenin sınırlarını değiştireceğiz' dedi. Irak'ın eski sınırları var mı? Suriye'nin eski sınırları var mı? Mısır ne hale geldi? Libya'da bugün aşiretler birbirini boğazlıyor. Sıra Türkiye'de" dedi.

"TÜRKİYE İSLAM DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK"
Türkiye'nin bir İslam devletine dönüştürülerek federal bir yapıya büründürüleceğini iddia eden Serdaroğlu, "Önce 'yerel yönetimlere özerklik veriyoruz' diyecekler. Barzani yönetimindeki Kuzey Irak'ta olduğu gibi. Ondan sonra adım adım İslam devletini kuracaklar. Bir gecede veya bir cuma günü, Cuma Namazı'ndan sonra çok sayıda silahlı insan ortaya dökülür. Bu ülkede demokrasiyi bir daha gelmemek üzere bitirirler. Ben Erdoğan'ı Humeyni Devrimi'nden sonra Türkiye'de görevlendirilen, Humeyni'nin Ajanı Mehdi ile olan Akıncılar denen gençlerle birlikte çalıştığı zamandan bilirim. Hedef İslam devleti. AKP bir siyasi parti değil. Bunlar demokratta değil. Niye değiller? Bunların inanışına göre biat kültürüne çalışman lazım. Şartsız itaat. Malın mülkün her şeyin ona ait" diye konuştu.

"KUTUPLAŞTIRILDIK"
Referandumda 'evet' oyu kullanacaklar ile 'hayır' oyu kullanacaklar arasında sosyal medyada bir ayrışma yaşandığını savunan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Maalesef biz uzun bir süreden beri inanılmaz bir şekilde kutuplaştırıldık. Şu andaki iktidar insanları kutuplaştırarak, kendi mutlak iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir şey. Toplum o kadar çok bölünmeye başladı ki, sadece bu bölünmüşlük bile bu referandumun yapılmaması için başlı başına bir gerekçe. Bir memlekette anayasa değişikliği, içeriği ne olursa olsun, yüzde elliyle, elli beş ile kabul edilebilir mi? Bu ne demek? Toplumun bir yarısının diğer yarısına karşı olması demek. Bu çok tehlikeli bir şey. Bir Cumhurbaşkanı yüzde ellinin Cumhurbaşkanı olup da, yüzde ellinin karşısında düşman figür olarak yer alamaz. Ülke bu noktaya geldi. Şu andaki iktidarın yaratmak istediği manzara budur" dedi.

Editör: Haber Merkezi