İzmir'in Bergama ilçesinde, Belediye tarafından çocukların yarıyıl tatilinin eğlenceli ve keyifli geçmesi için düzenlenen bu yıl ilk kez düzenlediği dört gün sürecek Çocuk Kitapları Şenliği'nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) gerçekleştirilen şenliğe çocukların ilgisi büyük oldu. Şenliğin ilk günü kukla gösterileriyle karşılanan çocuklar, önce BerKM'de açılan kitap sergilerini gezdi. Daha sonra Bergama Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçenin tarihini anlatan çizgi film, çocuklara izletildi. Çizgi film karakterleri İlya, Berk ve Zamanes ile tanışacak çocuklar, ardından "Evvel Zaman İçinde Bergama" adlı çocuk kitabının yazarı Sara Pardo ile söyleşiye katıldı. Söyleşide kitapta bulunan karakterler çocuklar tarafından canlandırıldı. Söyleşi sonrası ise etkinliğe katılan tüm çocuklara Sara Pardo'nun kitabı ile birlikte küçük hediyeler armağan edildi.


KUKLA YAPIP, EĞLENDİLER
BerKM'deki Bergama Araştırmaları Kütüphanesi'nde ise 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için eğitmen Ata Yıldırım tarafından "Kukla Yapım ve Oynatım" atölyesi etkinliği gerçekleştirildi. "Oyun Arkadaşım Muppet" adıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklara uygulamalı olarak kukla yapımı anlatıldı.
Şenliğin ikinci bölümünde ise yazar Nursel Çetin ve Eşref Karadağ söyleşisi ile başladı. Daha sonra ise yine yazar Nursel Çetin ve Eşref Karadağ ile "Dersten Kaçan Şiirler" adıyla çocuklar için şiir yazma atölyesi ve "Birlikte Yazalım" adıyla çocuklar için öykü yazma atölyesi gerçekleşti. Çocuk etkinliklerinin yanı sıra şenlik, "Anne Baba Çocuk Okulu" ile devam edecek. Konularında uzman iki konuşmacı tarafından anne, baba ve öğretmenmlere çocuğun kitapla tanışması, ilişkisi, okuma kültürü ve okuma alışkanlığının pekişmesi konularında seminer verilecek.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de şenlikte sık sık çocuklarla biraraya gelip sohbet etti. Şenlikle, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarına dikkati çeken Başkan Gönenç, "Öncelikle öğrencilerin yarıyıl tatillerini daha eğlenceli bir hale getirmek istedik. Bu sebeple kitap okuma alışkanlığı edinmelerini onların dilinden, hazırladığımız küçük sürprizler ile anlatmaya çalıştık. Bu bizim çok önemsediğimiz bir etkinlik oldu. Hepsi onların daha iyi yetişebilmelerini sağlayabilmek, geleceklerini daha iyi şekillendirebilmek için. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz" dedi.

Kitap şenliği kapsamında yarın (cumartesi) BerKM Büyük Salon'da saat 13.00'te Nursel Çetin - Eşref Karadağ'ı konuşmacı olacağı "Çocuklarla Edebiyata Yolculuk" söyleşisi gerçekleştirilecek. İkili söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak. Ardından saat 14.30'da Doç. Dr. Zehra Akdemir'in konuşmacı olacağı "Bergama'ya Yolculuk" söyleşisi olacak. 16.30 ve 18.30'da ise BerKM Kütüphane'de Nursel Çetin - Eşref Karadağ tarafından Dersten Kaçan Şiirler" adı altında Çocuklar İçin Şiir Yazma Atölyesi ve "Haydi Birlikte Yazalım" adı altında Çocuklar İçin Öykü Yazma Atölyesi gereçkeleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi