Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

YOL 2x3 ŞERİTLİ OLACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun soruları cevapladığı toplantıda; “Bu bölgede yaptığımız çalışmaların büyük bölümünü tamamladık. Eksik olarak Bergama çevre yolu ve Soma Çevre yolu kaldı. Her ikisi de yaklaşık on kilometre. Soma çevre yolunda kamulaştırma ile ilgili bir sorunumuz var. Bergama çevre yolunda ise henüz baştayız. Kamulaştırma ile ilgili pazarlık görüşmelerini yürütüyoruz. Biz 2012 yılında aldığımız kararla bütün çevreyollarını 2x3 şeritli olarak yapıyoruz. Burada da yolu, Bergama girişindeki kavşaktan itibaren 3 geliş, 3 gidiş olmak üzere 2x3 şeritli olarak yapacağız” dedi.

2.Bölge Müdürü Uraloğlu’nun konuşmasından sonra ise muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri görüşlerini dile getirdiler. Özellikle yol üzerinde bulunan anıtsal değer taşıyan ağaçların zarar görmemesi, yaya kaldırımı, bisiklet yolu, alt geçit, üst geçit gibi konular gündeme getirildi. Uraloğlu taleplerin yeniden inceleceğini söyledi.

ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ

Konuşmalarla ilgili olarak söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Yaklaşık 10 gün önce Bölge Müdürümüz ve teknik ekibi beni ziyaret ederek, özellikle ağaçlar ile ilgili sorunu bize iletti. Bu konuda ne yapmamız gerektiği ve nasıl bir yol izleyelim ile ilgili bir görüşme oldu. Benim ise, ‘Biz Kaymakam Bey ile de görüşelim ve sizin açınızdan da uygun ise Bergama’da siyasi partilerin, STK’ların, Çevre Derneği ve muhtarların da katıldığı bir toplantı düzenleyelim’ şeklinde bir önerim oldu. Ve bu zor ve kritik kararı sadece Bergama Belediyesi ve Karayollarının ortak bir çalışması sonucu değil, olabildiğince katılımcı bir şekilde yapmaya çalışalım diye düşündük. O yüzden bu toplantıyı yapıyoruz. Tabi bu konuya çözüm odaklı yaklaşmamız lazım” dedi. Toplantı sırasında yaşanan tartışmalara değinen Başkan Gönenç; “Bu konuyu bir kavga ya da parti meselesi haline getirmenin de kimseye bir faydası yok. Buradan çatışacak bol bol konu çıkarabiliriz. Ancak hiçbirinden sonuç çıkmaz. O sebeple bu noktaya gelmemek lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi