Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Çevre ve Çocuk Ajandası kitabının dağıtımı Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. 5 bin adet basılan kitaplardan 3 bin 350'si İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 36 okulda dağıtıldı. 224 sayfa olarak hazırlanan kitaplara çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Bergama Mert Öztüre İlkokulu'ndaki dağıtım törenine katılan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Günümüzde çevre kirliliği etkilerinin artması ve bu etkilerin doğrudan insan sağlığı üzerinde meydana getirdiği olumsuz sonuçlar nedeniyle çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu yönde yapılması gereken çalışmalara verilen önem artmıştır. Bu konuda en çok çocuklarımızın bilgilendirilmesi, yarınlara hazırlanması gerekmektedir. Çünkü eğitilmiş çocuklar yarınların güçlü bireyleri, yöneticileri olurlar. Çocukları sağlıklı ve eğitimli nesiller olarak, barış içinde yaşayacakları yarınlara ulaştırmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu nedenle bu kitabın basımını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bergama Belediyesi tarafından 5 bin adet bastırılan 224 sayfalık kitapta, Bergama tarihi ile ilgili bilgiler, 2016-2017 takvimi, özel günler ve bayramlar, haftalık ders programı, hayvanlar ile ilgili ilginç bilgiler, bitkiler ile ilgili ilginç bilgiler, çevre sözlüğü de yer aldı. Ayrıca kitapta 'Çevre nedir', 'Çevre kirliliği nedir', 'Küresel ısınma nedir', çöp ve katı atıklar, geri dönüşüm, sağlığımız, çevre dostu enerji, biyoenerji, orman yangınları, ağaç dikmek, sağlıklı beslenmek gibi birçok konu da işleniyor.

Editör: Haber Merkezi