Konak Belediyesi’nin her ay farklı bir konuğu ağırladığı Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin yeni konuğu Yazar Mahir Ünsal Eriş oldu. 4 Aralık’a kadar İzmir’de kalacak olan yazar, bu süre boyunca Konak Belediyesi’nce misafir edilecek.

Eriş, öykü ve roman çalışmalarına Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden, İzmirli yazar Tarık Dursun K. adının verildiği Karataş Semti’ndeki Yazar Evi’nde devam edecek. İzmir’de kaldığı süre içinde edebiyat severler ve okurlarıyla buluşacak olan Mahir Ünsal Eriş, Konak Belediyesi’nce 26 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Kitap Kokusu adlı etkinliğe katılacak. Eriş, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak.

TARIK DURSUN K. HAYRANI

İlk kitabı ‘Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde’ ile yazarlık serüveni başlayan Eriş, ‘Olduğu Kadar Güzeldik’ öykü kitabıyla 2014 yılında 60'ıncı Sait Faik Hikaye Armağanı'na layık görülmüştü. Genç yazar ‘Dünya Bu Kadar’ isimli romanıyla okurlarıyla buluşmuştu. Son olarak Yönetmen Çağan Irmak’ın 11 Kasım’da vizyona giren ‘Benim Adım Feridun’ filminin öyküsü de Mahir Ünsal Eriş’in, 'Olduğu Kadar Güzeldik' öykü kitabında yer alan aynı adlı öyküden yola çıkılarak senaryolaştırılıp, filme alınmıştı.

Benim Adım Feridun’ öyküsünün İllüstratör Murat Başol tarafından da çizgilerle anlatıldığını ve tek başına bir öykü kitabı olarak tekrar okurların beğenisine sunulduğunu anlatan Eriş, Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Çocukluğunun Erdek’te geçtiğini ve Tarık Dursun K. ile çocuk yaşlarında Erdek’te tanıştığını anlatan Eriş, “Türk Edebiyatı’nın çok değerli bir yazarının isminin verildiği bu yazar evinde kalmaktan onur duyuyorum. Daha önce yurt dışında bir yazar evine konuk olmuştum. Bu konuda öncü rol oynadığı için Konak Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bu örneklerin artmasını, sadece yazarlara değil, tüm sanatçılar için bu tür sanat evleri açılmasını dilerim" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi