Bayraklı Belediyesi’nin çocuklara yönelik açtığı farklı dallardaki kurslar geleceğimiz olan çocukların derslerine olumlu yönde katkı sağlamaya devam ediyor. Bayraklılı çocuklar zaman zaman zorlandıkları İngilizce dersindeki eksiklerini okulların yanı sıra belediyenin 23 mahalledeki 27 semt merkezinde açılan kurslarda gideriyor.

Belediyenin açtığı İngilizce kursuna katılan Petkim Latife Hanım İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri Adem Karataş ve Emirhan Keskin, kurs sayesinde notlarını yükseltmeyi başardı. Karataş, özel bir okulun düzenlediği İngilizce sınavında başarılı oldu ve burada tam burslu okumayı hak etti. Karataş, “Yıl boyu belediyenin kursuna katıldım. Öğretmenlerim bizimle hep yakından ilgilendi. Okul sınavlarına büyük katkısı oldu. Özel bir okulu sınavına girdim ve başarılı oldum. Tam burslu okuyacağım. Çok mutluyumö dedi. Emirhan Keskin ise, “İlk dönem İngilizce notum 70 idi. Kursa hep devam ettim. Çok çalıştım. Bizimle buruda çok ilgilendiler. İkinci dönem notumu 90’a çıkardım. İngilizcemi geliştirdiğim için okuldan bana başarı belgesi de verdiler. Arkadaşlarımı kursa katılmaları konusunda hep teşvik ediyorum" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çocuklara yönelik çok sayıda kurs düzenlediklerini belirterek, “Bilgisayar, İngilizce bunlardan birkaçı…Özellikle velilerden çok talep geliyor. Semt evlerimiz bu talepleri topluyor ve ona göre harekete geçiyor. En çok ilgi gören kurslardan birisi de İngilizce kursumuz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte burada yıl boyu gayretli bir çalışma gösterdi. Bunun meyvelerini de yıl sonu çocuklarımız aldı. Adem ve Emirhan da bunun en iyi örneklerinden. Çocuklarımızı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi