CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına kaliteli ve ücretsiz eğitim vermek için kurulan, bugüne kadar toplanda 100 bine yakın İzmirli öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı, Belediyelerin Eğitim merkezlerinin kapatılması kararına karşı, yol haritasını belirlemek için bir gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Dün. CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Ali Yiğit ve Murat Bakan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Çiğli Belediye Başkan Hasan Arslan'ın yanı sıra, Bayraklı ve Menemen Belediyelerinin temsilcileri katılmış ve dershanelerin açık tutulabilmesi için çözümler konuşulmuştu.

KURSLARA DEVAM EDİLMELİ

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim veren merkezlere sahip belediye başkanlarının, kurslarının son durumlarına ilişkin verdikleri bilgilerin ardından, merkezleri kapatan KHK' lara rağmen kursların açık kalması, İzmirli öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmamaları için vekiller tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun gündemde tutulması ve KHK'nın iptal edilmesi veya kapsamının değiştirilmesi için çalışmalar yapılması konusunda ortak karar alındı. Bu süreçte kurslarda eğitim alan öğrencilerin ve eğitim veren öğretmenlerin mağdur olmaması için, belediyelerin bu eğitim yuvalarının açık tutulması da kararlaştırıldı.

Toplantıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Şunu herkesin iyi bilmesi gerekir, bu merkezleri açan, öğrencilerin ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların hizmetine ücretsiz sunan belediyelerimiz ve CHP öğrencilerin kaliteli ve ücretsiz eğitim alması , bu merkezlerin kapatılmaması için tüm girişimlerde bulunmaya hazırdır" dedi.

Güven, "Bu eğitim merkezlerinin kapatılmaması, İzmirli çocuklarımızın ve ailelerinin cezalandırılmaması için bir kez daha hükümete İzmir'den çağrı yapıyoruz Sadece eğitim ışığıyla aydınlanmak için, koşa koşa bu merkezlere gelen yavrucakların eğitimlerini engellemeyin, hayallerini yıkmayın. Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkan belediyelerimizin üzerindeki bu KHK prangasını kaldırın. Bu eğitim kurumlarına siyaseti, hak etmediği ithamları bulaştırmayın. Bizler CHP'li olarak bu kurumların açık kalması, yavrularımızın eğitiminin engellenmemesi, eğitimde eşit şartların sağlanması ve imkanı olmayan ailelerin çocuklarının da eğitim hakkından mahrum kalmaması için , cumhuriyetin gelecek nesillerinin kaliteli eğitim alması için, her yolu deneyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Tüm İzmirlileri ve bu merkezlerde eğitim alan çocuklarımızın ailelerini de ,çocuklarımızın eğitimine ve geleceğine sahip çıkmaya, o geleceğin kararması için destek vermeye davet ediyoruz. Dileriz ki, hükümet daha fazla uzatmadan bu yanlıştan dönerek çağdaş ve ücretsiz eğitimin önünü tıkayan bu uygulamaya bir an önce son verecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi