İzmir Büyükşehir Belediyesi, çoğumuz için vazgeçilmez sayılan pek çok lezzeti hiç tatmamış, fırından yeni çıkmış taze boyoz ya da gevreği sadece koklamakla yetinmiş, canlarının çektiği şeyleri yiyemeyen ve bu yüzden kimi zaman aç kalan çölyak ve PKU hastası çocuklara özel ürünlerden paket dağıttı. Doğal Yaşam Parkı'nda biraraya getirdiği çölyak ve PKU hastası çocuklar için özel üretim düşük proteinli pastaları hazırlatarak onları hayallerindeki lezzetle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 409 çölyak ile 81 fenilketonüri hastasına da diyete uygun ürünlerle hazırlanan gıda paketleri dağıttı. Belediyenin hazırladığı gıda paketlerinde çölyak hastaları için çok amaçlı un, burgu makarna, tel şehriye, spagetti makarna, çikolata kaplı bisküvi, petibör klasik bisküvi, tuzlu kraker, grisini, vanilyalı ve fındıklı gofret yer aldı. Fenilketonüri hastaları için hazırlanan paketlerde ise ekmek unu, burgu makarna, düdük makarna, tel şehriye, spagetti makarna, tuzlu çubuk kraker ve pandispanya kurabiye gibi ürünler yer aldı. Paketlerden yılda üç kez dağıtılması öngörülüyor.

Çölyak hastası Matematik öğretmeni Gülay Artan, çölyak ve fenilketonüri hastalığına ülkemizde gerekli önemin verilmediğine bu yüzden de bu hastalıkla mücadele eden kişilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Çölyak ve PKU çok pahalı bir hastalık olduğu için biz de her istediğimizi yiyemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi, bu yardımları yaparken maddi durum şartı aramıyor. Gelirin iyiymiş, kötüymüş buna bakmaksızın erzak yardımını çölyak ve PKU'lu hastalara veriyor. İyi ki İzmir'de yaşıyoruz" dedi. 

Fenilketonüri Derneği Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz, "Diyete destek ürünler konusunda insanlar çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. Biz de bunu Büyükşehir Belediyesi'yle görüşerek bu projeyle taçlandırdık ve altı yıldır birçok kişiye umut olduk. Büyükşehir Belediyesi'nin dağıtmış olduğu ürünler ihtiyacı karşılayarak, çocukların kaçamak yapmalarını ve zekalarını kötü etkilemelerine bir anlamda da izin vermedi. Bu anlamda da Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi