Vatandaşların en çok merak ettiği sağlık sorunlarının ele alındığı 15. Sağlık Halk Kongresi Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin halka yönelik olarak yapılan ilk kongresi olan Sağlık Halk Kongresi’nde toplumun her kesimini etkileyen hastalıklar konusunda uzman öğretim elemanları sunumlar yaparak bilgi verdi.

Kongrede, Tıp Fakültesi öğrencileri de dileyen katılımcıların kan şekerlerini ve tansiyonlarını ölçerek tavsiyelerde bulundu.  Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de diş ve ağız taraması yaptı.

Yoğun ilgi gören kongrede, “Gluten nedir, ne değildir”, “Bu reflü, neden röfle kadar moda”, “Ağız ve diş sağlığı implantlar”, “Çarpıntı nedir”, “Otizmin erken tanısı”, “Menopoz nedir”, “Sağlıklı yaşam için egzersiz nasıl yapılmalıdır” başlıklarında oturumlar düzenlendi. Vatandaşlar konuşmaların ardından merak ettikleri konular hakkında sorular sordu.

İlki 15 yıl önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Kongre, üç yıldır Bornova Belediyesi’nin ev sahipliği ve işbirliğinde yapılıyor.

   

Editör: Haber Merkezi