Yerelde kalkınma ve üreticinin desteklenmesi için hayata geçirdiği çalışmalara bir yenisini ekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar çeşitli kooperatiflerden yaklaşık 224 milyon liralık alım yaptı. Son dönemde kriz içinde olan patates üreticisine de el uzatan Büyükşehir Belediyesi, hasat sezonunun başladığı günden bu yana fiyatların çok düşmesiyle zarar eden yetiştiricilerden toplam bin 350 ton (1 milyon 350 bin kilogram) patates alma kararı aldı. Üreticileri mutlu eden bu haberi, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yasaların tarım ve hayvancılığı desteklemek için verdiği yetkiye dayanıp, S.S. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Gereli Kooperatifi, Kaymakçı Kooperatifi, Çaylı Kooperatifi, Gölcük Kooperatifi ve Bozdağ Kooperatifi'nden 1000 ton, S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Bademli Kooperatifi, Kayaköy Kooperatifi, Adagüme Kooperatifi, Ovakent Kooperatifi ve Üçkonaklar Kooperatifi'nden de 350 ton patates alacağı belirtildi. Sabırsız bir bekleyişe geçen üreticiler, bugün ilk etapta kentten 100 ton patates alımıyla memnun oldu. 10'ar kiloluk paketler halinde hazırlanan patatesler İzmir genelinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtildi. Gereli Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kentimizdeki kooperatiflerle bin 350 ton patates alımı için sözleşme yaptı. 10 kiloluk torbalar halinde alımlar başladı. Şuana 100 ton patates gönderdik. Büyükşehir'e patates üreticilerini teşekkür ediyoruz" dedi. 

Öte yandan Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi de harekete geçti. Kadın dayanışmasını öncelik tutan kooperatif kadın çiftçilerden patates alımı için Konak, Karabağlar ve Narlıdere belediyeleri ile temas kurdu. Konak Belediyesi 50 ton, Karabağlar 40 ton ve Narlıdere 20 ton patates alımı için kooperatifle sözleşme imzaladı. Kooperatifin kurucularından Gülfer Keskin, "Kadın çiftçilerimizin patateslerini almak için harekete geçtik. Pazartesi günü Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş da Mescitli Köyü'nde tarlaya girecek, üreticilere destek verecek. Bunun dışında MHP'li beledilerle de temas içindeyiz. Amacımız kadın üreticilerimize yardım olmak" dedi. 

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ ,(DHA)

Editör: Haber Merkezi