TUGAY CAN/İZ GAZETE - Geçtiğimiz günlerde Gaziemir Belediyesi’nin basın biriminde çalışan Emre Döker ve Gürkan Çetinkaya, Belediye-İş’e üyesi 30 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğramış, olayda Gürkan Çetinkaya yaralanırken, Emre Döker’in kolu üç farklı yerinden kırılmıştı. Döker ve Çetinkaya’ya gerçekleştirilen saldırıya ilişkin detaylara İz Gazete ulaştı.

‘CHP’LİLER DE VAR’

Sağ kolu üç farklı yerden kırılan Gaziemir Belediyesi çalışanı Emre Döker, kişisel sosyal medya hesabından dirseğine protez takıldığını açıklarken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’ne yakın kaynakların aktardığına göre saldırganlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye isimler de bulunuyor. Ancak konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren Belediye-İş Sendikası üyelerinin de Gaziemir Belediyesi’nde çalışmadığı da netleşti. Sendika üyelerinin Karşıyaka Belediyesi’nde çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Yaşadığı dehşetin ardından olayı kişisel sosyal medya hesabı üzerinden aktaran Emre Döker, olay anını şu ifadeler ile aktardı: “Üzerinde Sendika yeleği olan 20 kişilik grup arkamızdan koşturarak yumruk ve tekmelerle üzerimize saldırdı. Gürkan arkadaşım başına darbeler aldı ve fotoğraf makinesi çalınarak kırılmak istendi. Bana da yaklaşık 10 kişilik bir grup saldırarak yere düşmeme neden oldu ve yerde saniyeler süren tekmelere maruz kaldım. Bu tekmeler sırasında sağ kolumun dirseğinde 3 tane kırık ve çıkık meydana geldi”

Konuya ilişkin gazetemize konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise Gaziemir Belediyesi’nde bulunan 584 çalışanın 554’ünün Belediye-İş Sendikası’ndan Genel-İş Sendikası’na geçtiğini hatırlattı. Sarı, “Bu durumu içlerine sindiremeyen Belediye-İş Sendikası yöneticileri, üyemiz ve İzmir basının bir emekçisi olan Emre arkadaşımıza bir saldırı düzenlemiştir” dedi.

Belediye-İş Sendikası’nın geçtiğimiz günlerde Dikili’de de benzeri bir tutum içerisinde olduğunu hatırlatan Memiş Sarı şöyle konuştu:

“DİSK, yaklaşık iki aydır, anti-demokratik yasalara, vergi adaletsizliğine karşı sokakta. Belediye-İş Sendikası ise sokakta olmadığı gibi şiddetin arttığı böyle bir dönemde başta Dikili ve Gaziemir’deki olaylar ile şiddet yanlısı bir tavır takınıyor.  Burnumuzun ucuna kadar gelen kayyumlara ilişkin bir açıklama yapmayan, bunun yerine bu tip şiddet meseleleri ile gündemde kalan Belediye-İş Sendikası’nın kendisini sorgulaması lazım”

TGS’YE TEPKİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin konuya ilişkin yaptığı açıklama için teşekkür eden Döker, “Daha önce üye olduğum Türkiye Gazeteciler Sendikası ise henüz herhangi bir destek açıklamasında bulunmadı” ifadesi ile TGS’ye tepkisini dile getirdi.

Ayrıca yaşanan olaya ilişkin son olarak Genç Gazeteciler Platfomu’nun bugün saat 15’te Gaziemir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi