Karşıyaka Belediyesi, ana binasında yıl boyunca on binlerce kişiyi kültür ve sanatla buluşturuyor. Binanın giriş katında oluşturulan sanat galerisinde, resim ve fotoğraf başta olmak üzere çeşitli alanlarda düzenli olarak sergiler açılıyor. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın genç sanatçıları, çarşamba günleri müzik dinletisi sunuyor. 

Günlük gazeteler ile Karşıyaka Belediyesi’nin aylık etkinlik rehberi, Çocuk Gazetesi ve Karşıyaka Dergisi gibi pek çok yayın ücretsiz olarak halka sunuluyor. Karşıyakalılar Belediyedeki işlerini hallederken, aynı zamanda kültürel aktivitelerin içinde yer alma ve keyifli bir ortamda dinlenme imkanı buluyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da sık sık zemin katta vatandaşlarla bir araya geliyor.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK KENT

Akpınar, “Kültür ve sanatta rol model olarak, Türkiye'ye örnek bir kent sunma iddiasıyla hizmetler üretiyoruz. Bu alanda yaptığımız çalışmaları resmi daire değil, ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak gördüğümüz hizmet binamıza da taşıdık. Giriş katımızı adeta bir kültür merkezine, sosyal yaşam alanına dönüştürdük. Bu yıl, şu ana kadar 50’den fazla sergide, sanatçılarımızı ağırladık. Binlerce ziyaretçimize ev sahipliği yaptık. Daha fazla insanımızın kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşabilmesi adına, uygulamalarımızın örnek olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi