Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binasında düzenlenen seminerde konuşan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı eğitim şefi Murat Anaç, cam, metal, plastik, kağıt/karton türü evsel nitelikli ambalaj atıklarının nasıl değerlendirileceği konusunda eğitimcilere bilgi verdi.

Bayraklı Belediyesi ile birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Anaç, öğretmenlerin öğrencileri geri dönüşüm konusunda Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'nın geri dönüşüm için oluşturduğu eğitim setleriyle gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Anaç, “Öğrencilerin sağlıklı, temiz bir ülke ve geri dönüşüm bilincinin aşılanması için bu tür çalışmaları ülke genelinde yaymayı hedefliyoruz. ÇEVKO Vakfı olarak 2005’te piyasaya ambalajlı ürünler süren şirketlerin yükümlülüklerini üstlenmiş bir kurum olarak yetkilendirildik. Belediyeler ve lisanslı toplama firmaları ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Ambalaj atıklarını geri dönüşüme katkı sağlamak için çaba sarf ediyoruz" dedi. Seminer sonunda eğitimcilerin sorularını yanıtlayan eğitim şefi Murat Anaç ve Mehmet Şentürk, katılımcılara Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın eğitim sertifikalarını verdi.

Editör: Haber Merkezi