Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Başkan Sandal ve AKP Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş arasında yaşanan tartışma gerginliğe neden oldu. 

‘ANKARA’YA ÇAĞIRILDINIZ SÖZÜ’ TARTIŞMA YARATTI

Mecliste söz alan AKP Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş,“Bayraklı mesellerine bakın, Sürekli gazetelerde neden çıkıyor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli neden Ankara’ya çağırıyor, bunlara gelin. Siz bunları sorgulayın” dedi.

'BU DENLİ TERBİYESİZ...'

Aktaş’ın çıkışı üzerine sinirlenen Başkan Sandal, "Kendi dedikodunuz. Belaltı işlere girmeyin! Üç beş fırıldak ve çevresindeki gerçekleri topluma gerçek olarak aktarmayın ayıptır! Bu lafları yapanlara söylüyorum. İnsanda ahlak olur. Ar olur. Vicdan olur. Bu denli terbiyesiz, bu denli ahlaksız, bu denli vicdansız iş insani değildir. Olmayan şey! Ve siz grup sözcüsü olarak diyorsunuz ki ‘Çağrıldı."

'AYAKLARIN YERDE Mİ YOKSA HAVADA MI KALDI?'

Söze giren AKP'li Aktaş, “Başkanım size bunları özelden anlatacağım. Burada söylemek istemiyorum” demesi üzerine Serdar Sandal, “Neyini anlatacaksın! Hikaye bunlar ben bilmiyor muyum? Burada söyle, hepsi hikaye” dedi. Aktaş bunun üstüne,  “Belediye başkan yardımcısı çağırıyorsunuz, bir ay sonra istifa ediyor” dedi. Sandal, “Abdullah bak, başka yere geldin. Ayakların yerde mi, yoksa havada mı kaldı, bilmiyorum. Ben bütün boş mesnetsiz şeyleri büyük sabırla dinledim” dedi.  

'ÇIKABİLİRSİNİZ, ŞOV YAPMAYIN'

Yaşanan tartışma esnasında Aktaş, “Salonu terk ediyoruz” çıkışında bulundu. AKP'lilerin salonu terk ettiği esnada meclis üyeleri arasında bağrışmalar oldu. 'Çıkabilirsiniz' diyen Sandal, "Şov yapmayın. Dinleyeceksiniz. Ben size iş nasıl yapılır öğreteceğim, Mevzuat nedir öğreteceğim. Kent nasıl olduğunu öğreteceğim. Ahlak nedir öğreteceğim. Vicdan nedir öğreteceğim. İş nasıl yapılır öğreteceğim. Hepsini teker teker öğreteceğim” dedi.

CHP’li meclis üyeleri ise araya girerek Serdar Sandal’ı sakinleştirdi. 

'BİZİM KİMSE İLE DERDİMİZ OLMAZ'

'Altını çizerek söylüyorum sözleşme ile verdiğimiz personel reformu örnektir' ifadelerini kullanan Sandal, "Mali disiplinimiz herkese örnektir. Projelerle ilgili yürüttüğümüz süreç örnektir. Bu ülke, bu coğrafya, bu devlet bizim. Belediye de bizim. Biz kendi vatandaşımızın kendi lokasyonumuzda yaşayan vatandaşımızı kim olduğunu bakmazsızın derdini çözeriz. Bizim kimse ile derdimiz olmaz. Kimse ile kavga etmeyeceğiz. Merkezi hükümetle, Büyükşehirimizle, kamu görevlimizle kavga etmeyeceğiz. Biz bunu yol bildik. Burada bir şey çıkaran insana o imanı sağlamayacağız. Bu dönem içerisinde Bayraklı’yı nereden nereye getirdik göstereceğiz. Nokta" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi